İki harika konserle açılış!..

2015- 2016 sanat sezonunu iki harika konserle açtım, biri hafta sonunda, öteki hafta başında..İkisi de, dünyalar şirini Süreyya Salonundaydı..Bir ara depo olarak kullanılıp leşe dönen bu salonu yaptıran Süreyya...

2015- 2016 sanat sezonunu iki harika konserle açtım, biri hafta sonunda, öteki hafta başında..
İkisi de, dünyalar şirini Süreyya Salonundaydı..
Bir ara depo olarak kullanılıp leşe dönen bu salonu yaptıran Süreyya İlmen'e bir fatiha gönderdim, pazartesi gecesi ayrılırken.. O leşi aslının aynisi restore ettirerek İstanbul'a yeniden kazandıran, eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e de, şimdi burdan teşekkür yolluyorum..
Cuma gecesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin yeni sezon açılış konseri vardı, dünyanın en ünlü, en popüler, en sevilen senfonisi Beethoven 9 ile..
Dokuzuncu Senfoni, Türkiye'de ilk defa 1942 yılında 18 Nisan saat 15.30'da, şimdi Mamak Belediyesi diye ayak altı kullanılan tarihi Ankara Konservatuvarı salonlarında seslendirilmiş. 
"Ankara Konservatuvarı" diye yazarken içim hep cız eder..
Cumhuriyet'in en önemli eserlerinden biridir bu okul ve bu okuldan yetişenler.
Büyük ihanetler sonucu Kültür Bakanlığı'ndan alındı ve Mamak İlçe Belediye binası yapıldı, her odasında, her tuğlasında bir anı olan bu bina..
Zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Kültür Bakanlığı'na iade edilip müze yapılması için talimat verdiği halde, bu emir nedense uygulanmadı. Erdoğan'ın uygulanmayan iki emrine yanarım.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar