Dava insanlık davası..

Siyasi yazı yazmama ve okumama sözü verdim kendi kendime.. Ne kadar tutabilirim bilmem.. Ama yaşım 75!.. Şekerim var. Tansiyonum var.. Yani kızmaktan, öfkelenmekten, sinirlenmekten uzak durmam gerek.. Yani fiziksel ve ruhsal sağlığım...

Siyasi yazı yazmama ve okumama sözü verdim kendi kendime.. Ne kadar tutabilirim bilmem.. Ama yaşım 75!.. Şekerim var. Tansiyonum var.. Yani kızmaktan, öfkelenmekten, sinirlenmekten uzak durmam gerek.. Yani fiziksel ve ruhsal sağlığım içim sözümü tutmam şart!.
Herkesin, ama herkesin birbirine gözünü kulağını kapayıp sövdüğü, herkesin kendisinden olmayan herkesi "Öteki" ilan edip, hatta hedef gösterdiği, yıkmaya, yok etmeye çalıştığı günümüzde, fikir savaşının faydalı olacağına inanıyor musunuz?. 
Kimse kimseyi dinlemiyor ki, fikirler savaşsın.. Fikirler savaşsın ki gerçek güneşi doğsun. Yok öyle şey.. Herkes zerre ödün vermeden, zerre anlaşma, uzlaşma yolu aramadan "Doğru benim" diyor. Demeseler zaten, 7 Haziran sonrası koalisyon kurulur, bu yeni seçime, yeni kavgalara gerek kalmazdı.
Bu gazete o kadar siyaset dolu ki, bir eksik fazla hissedilmez nasılsa.. Hem yazacak başka konular o kadar çok ki.. Kenarda kalan, lafı bile edilmeyen neler, neler var ülkemizde..
1 Kasım'a kadar onları yazacağım..
Bilirsiniz, zaten siyaseti sevmez, mecbur kalmadıkça yazmazdım. Artık kendimi iyice tutacağım.. 
Her Allahın günü bizi ikiye mikiye değil, yüze, bine bölmeye çalışanlara, bölünmelerden menfaat umanların ekmeğine yağ sürenlere, "Dava insanlık davası" diyen Aşık Veysel'i okumalarını tavsiye edeceğim. Okumalarını ve okutmalarını..
İşte aynen aldım. Kesin cüzdanınıza koyun.. Her fırsatta çıkarın. Her gün en az 10 kişiye okutun..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar