Bayram dileklerimi, Başbakan verdi..

Abbas yolcu.. Bayram geldi, İzmir'e, en büyük Uluç'un elini öpmeye ve bayramlıklarımızı almaya gideceğiz, adet olduğu gibi.. Çocukluk geleneğimizi son yıllarda geri getirdik.. Öyle de iyi yaptık ki.. Amma...

Abbas yolcu.. Bayram geldi, İzmir'e, en büyük Uluç'un elini öpmeye ve bayramlıklarımızı almaya gideceğiz, adet olduğu gibi.. Çocukluk geleneğimizi son yıllarda geri getirdik.. Öyle de iyi yaptık ki.. 
Amma velakin, "Bu yıl kimde bayram yapacak hal var," derseniz, memleket bu haldeyken..
Bir yanda terör.. Bitmez tükenmez şehit haberleri.. Öte yanda, sadece fikir ve yöntem ayrılıkları yüzünden kurulması gereken siyasal partilerin, bin bir küfür, hakaretle yürüttükleri bir çok yakın seçim kampanyası.. Ve de yangına körükle giden, kendi meslektaşlarına söven, hedef gösteren, ihbar eden medya.. 
Siyasetin "S"sini duymak, yazmak, okumak, dinlemek istemiyorum günlerdir.. 
Farkındasınız, son günlerde ağırlığı spora verdim.. Güncel eleştiriler de, suya yazılacağı için.. 
Topal ördek bir bakanla, bu ülkenin hangi sorununu yazacaksın da, dikkate alacaklar.. Üç beş şak şak.. "Ne güzel yazmışsın, eline sağlık.." 
Bunun için yazı yazılır mı?. Yazan var.. Ama ben yıllar yılı doluya yazma yolunu seçtim. Öyle öğrettiler.. Boşa, alkışa değil.. 
Neyse.. Bunları başka zaman derinlemesine konuşuruz. Şimdi, Bayrama, aile toplantısına gidiyoruz.. Bayrama evlat acısı ile girenler kalbimizde olunca, bir "Aile"ye sahip olmanın değeri daha da başka anlaşılıyor. 
Dün sabah, Başbakan Davutoğlu'nun sözlerini okuyunca gazetemde (Niye manşette değil?.) diğer parti liderlerine hitaben, "İşte" dedim, "İstediğim mesajı benim yerime vermiş.." 
1. Gelin, teröre karşı ortak bir tutumda buluşalım. Şiddet kime karşı yapılırsa yapılsın, 4 siyasi parti olarak karşısında olacağımızı duyuralım. 
2. Gelin, siyaseti, nezaket kuralları içinde yapalım. Birbirimizi eleştirelim ama, kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileler, özel hayatı siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. 
3. Gelin, seçim kampanyası sırasında halkımızı rahatsız edecek her türlü eylem ve davranıştan kaçınalım. Çevre ve gürültü kirliliği yaratmamak için, centilmen anlaşması yapalım.. 
İşte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yakışır bir çağrı.. Dilerim üç lider bu çağrıya olumlu yanıt verirler de, millet "Demek bunların birleşebildikleri asgari ortak noktalar varmış" sevinci ile bayram yaşar.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar