1 Kasım’a kadar kaç “Ana” daha ağlayacak?.

Bir yanda "Hepimiz kardeşiz.. Kucaklaşalım" lafları.. Öte yanda, yangına körükle gitmenin dik alası.. Herkes, kendinden olmayanı itham ediyor, suçluyor, "Öteki" ilan ediyor.. "Türk, Kürt" palavra.. Biz...

Bir yanda "Hepimiz kardeşiz.. Kucaklaşalım" lafları.. Öte yanda, yangına körükle gitmenin dik alası.. Herkes, kendinden olmayanı itham ediyor, suçluyor, "Öteki" ilan ediyor.. 
"Türk, Kürt" palavra.. Biz bölünmenin her türlüsünü pompalıyoruz.. Siyasiden spora, yöneticilerimiz bir yandan, medyamız öte yandan.. 
Türk tarafında (Güya) iki kişi kucaklaşamaz, kan davalı olurken, Türk- Kürt bu yangın ortamında nasıl kucaklaşacak söyler misiniz?. 
Yahu bu ülkede yaşayan insanların, tek, bir tek ortak yanları, üzerlerinde birleşecekleri tek şey yok mu? 
"Vatan" ne oluyor dostlar.. 
"Vatan" deyince hiç değilse kenetlenemez miyiz?. 
Vatan elden gidiyor.. Biz kendimiz dışında herkesi suçlu ilan ediyor, herkesi hedef gösteriyoruz. Vatan yanıyor, biz yangına körükle gidiyoruz..
Sebep?. 
1 Kasım'da seçim var.. Amacımız, 1 Kasım'da 1 oy daha fazla almak.. 
Kahretsin!.. 
1 oy için, 1 Kasım'a kadar daha kaç ana ağlayacak?. Daha kaç haneye ateş düşecek?. Daha da fecisi.. Delikanlı yaşında oğlu, hatta kızı olan binlerce, milyonlarca ananın sabahlara kadar uyku girmeyen gözlerini düşünen var mı?. Bu ülke insanı yaşam zevkini kaybetti.. 
Yemek yiyor tat almıyor.. Sinemaya gidiyor, filmi anlamıyor bile.. Konsere gidiyor, zevk yok.. 
Bir endişe yumağı içinde ot gibi yaşıyoruz, ama otlara imreniyoruz. Çünkü onların beyni yok. Onlar düşünmüyor.. Bizim yok olası beynimiz düşünüyor ve zehirliyor.. Çünkü etraf zehir dolu.. Konuşan, yazan herkes zehir saçıyor.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar