İnsanlığı bu kadar nasıl öldürüyoruz?..

Bakırköy'den eve dönüyorum E-5'ten.. Köprüye yaklaşırken yol tıkandı.. Tıkanan oto yollar bu ülkede seyyar satıcılara ve dilencilere açılır.. Dilenciler genelde çocuklardır.. 5-6 yaşında...

Bakırköy'den eve dönüyorum E-5'ten.. Köprüye yaklaşırken yol tıkandı.. Tıkanan oto yollar bu ülkede seyyar satıcılara ve dilencilere açılır.. Dilenciler genelde çocuklardır.. 5-6 yaşında çocuklar.. Acır, üç beş kuruş verirsiniz.. İki adım ötede onları çalıştıran dilenci mafyasının adamları hemen çocuğun elinden alırlar. Para o rezillere gider.. 
Bu yıllardır böyledir.. Bugüne dek, bir tek bir İstanbul Valisi Erol Çakır, çocukları çalıştıran mafyaya ve ailelere savaş açmıştı. Savaş yöntemi kolay.. Çocuğu çalıştırmayacaksın. 
Gecenin saat birinde, Tarabya'daki meyhanelerde sarhoş masaları arasında dolaşıp, elindeki mezarlıklardan toplanmış çiçekleri satan çocukları toplayıp ailelerine teslim edeceksin, tekrarında yasal işlem yapacağını söyleyeceksin. Yapacaksın da.. 
Çakır'ın zamanında, dilencilik yapan, yaptırılan çocuk kalmadı sokaklarda.. Ne gece, ne gündüz.. 
Bizde düzen yasalarla değil, adamlarla oluşur. Çakır gitti, çocuk dilenciler katlanarak geri döndüler.. Bir daha İstanbul'a sahip Vali, Emniyet Müdürü görmedim.. 
Neyse.. Yol tıkandı.. Baktım, 7-8 yaşlarında, esmer, baş örtülü nasıl sevimli bir kız çocuğu.. Elinde bir paket mendil.. Yaklaşınca anladım.. Suriyeli.. Az ilerde biri daha.. Biri daha.. Köprü yolunda E-5'i Suriyeli çocuklar doldurmuş.. İstanbul'un o düzensiz, o herkesin boş gördüğü 2 metrelik yere çılgın gibi dalma atağı yaptığı çılgınlar trafiğinde can pahasına dolaşıyorlar.. O sıcakta.. Sabahtan beri.. Üç kuruş için.. 
Ne yediler acaba?. Bir simit?.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar