Bizans'ın "Netameli" İmparatoriçesi, Martina!.

Üstat Radi Dikici, Bizans tarihinin önde gelen skandallarından "dayı-yeğen" aşkını bu hafta tamamlıyor. Eylül ortalarında aile Blachernae Sarayı'ndan geri dönmüştü. Martina ile Heraklius'un ilişkileri...

Üstat Radi Dikici, Bizans tarihinin önde gelen skandallarından "dayı-yeğen" aşkını bu hafta tamamlıyor. 

Eylül ortalarında aile Blachernae Sarayı'ndan geri dönmüştü. Martina ile Heraklius'un ilişkileri sürüyordu ama etraftan fark eden olmamıştı. Bir akşam yine bir fırsat yakalamış, Heraklius'un dairesinde buluşmuşlardı.
"Heraklius artık bu gizliliğe son vermeliyiz. Çünkü zannederim hamileyim, adet günüm gecikti. On beş gündür bekliyorum ama bir sonuç yok. Hekimlere de gidemiyorum."
"Bu harika bir haber," dedi, Heraklius. "Hafta sonunda ailemizi imparatorluk bölümünde akşam yemeğine çağıracağım ve durumu açıklayacağım. Ama önce Patrik Sergius'un iznini almamız gerekecek. Onları ikna etmek zor olacak ama kimse beni kararımdan caydıramayacak.".
Ertesi gün başmabeyinci bizzat Ayasofya'ya giderek Patrik Sergius'a öğleden sonra imparatorun kendisini ziyarete geleceği haberini verdi.
Patrik saat tam üçte gelen imparatoru kapıda karşıladı.
"Majesteleri uzun bir süredir görüşememiştik... Ziyaretiniz bizim için mutluluk vesilesi oldu."
"Teşekkür ederim Sergius. Ziyaretimin nedeni hem Ayasofya'nın durumunu görüşmek hem de sana bir konuyu danışmak ve de iznini almak içindir."
"Majesteleri bu, uzun zamandır hiçbir şey yapılamayan kilisemiz için hayati önem taşımaktadır. Ümit ederim ki diğer konuda size yardımcı olurum."
"İçeri girerken Ayasofya'yı gözden geçirdim. Bu ulu kilisemizin birkaç köşesinde oluşan oldukça derin çatlaklar dikkatimi çekti. Gönderdiğiniz raporların hepsini okudum ve size hak verdim. Görevlendirdiğim mimarbaşı da aynen sizin raporda belirttiğiniz gibi, kilisenin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi."
Patrik Sergius yaklaşık bir senedir bu konuda uzun uğraşlar verdiği halde izin alamamıştı. "Anlaşıldı," dedi içinden. "Kesin, imparator bir konuda köşeye sıkıştı, yardımıma ihtiyacı var."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar