Tuğrul, Bahçeli'yi ve onun MHP'sini ihraç etti..

Bravo Tuğrul!.. Ona ön adı ile hitap edecek kadar yakınlığımız var. Sonunda Aslan Amcamın oğlu.. Tuğrul, Başbakanın Anayasa gereği kurulması zorunlu Erken Seçim Hükümetinde, gene Anayasa'nın...

Bravo Tuğrul!.. Ona ön adı ile hitap edecek kadar yakınlığımız var. Sonunda Aslan Amcamın oğlu.. Tuğrul, Başbakanın Anayasa gereği kurulması zorunlu Erken Seçim Hükümetinde, gene Anayasa'nın belirlediği kurallar içinde yaptığı bakanlık teklifini kabul ederek, tam da babasının oğlu olduğunu gösterdi.
İzin verin, hepsini dakika dakika yaşadığım ve doğruluğunu bildiğim yakın geçmişe, 1980 önceki krizli günlere dönelim.
O günlerin öyküsünü, bizzat Alparslan Türkeş'in ağzından dinlemek ister misiniz?. 
"Bülent Ecevit'e koalisyon teklifi götüren benim. Meclis Başkanı seçilemiyordu. CHP'ye 'Meclis başkanını birlikte seçelim' önerisi yaptım. Ülkeyi cumhurbaşkansız bırakmamak için rahmetli Turan Güneş'e, 'Cumhurbaşkanlığına adaylığınızı koyun sizi destekleyelim, seçilmeniz için çalışalım' dedim. CHP'ye koalisyon teklifi yaptım. Daha ileri gittim. 'MHP ile ortak hükümet istemiyorsanız, siz kurun, biz dışardan destekleyelim' dahi dedim. Ancak Ecevit bütün tekliflerimi geri çevirdi. Geri çevirmeseydi belki de 12 Eylül olmazdı." 
O zamanları bilenler, MHP ile CHP'nin nasıl iki kutup olduğunu da çok iyi hatırlarlar. Alparslan Türkeş gibi, bu ülkenin gelmiş geçmiş en sağcı politik lideri, tam kutbundaki en solcu lider Bülent Ecevit'e gitmiş ve "Siz kurun. Bensiz kurun, ama kurun, ülke hükümetsiz kalmasın" dahi demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 352 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar