DigiTurk, RTÜK’le alay etti!..

RTÜK'ün Sayın üyeleri kusura bakmasınlar.. DigiTurk'ün yaptığını ifade için bulabildiğim en hafif deyim bu.. Bu sütunlarda, Türkiye insanının, İngiliz'den, Fransız, İtalyan, Alman, ya da bir...

RTÜK'ün Sayın üyeleri kusura bakmasınlar.. DigiTurk'ün yaptığını ifade için bulabildiğim en hafif deyim bu.. 
Bu sütunlarda, Türkiye insanının, İngiliz'den, Fransız, İtalyan, Alman, ya da bir başka Avrupa ülkesi vatandaşından daha aşağılık olmadığını ısrarla yazmış, futbol maçlarını onlar gibi temiz ekranda izleme haklarını savunmuştuk. 
RTÜK, 2014 kasım ayında nihayet haklı olduğumuzu gördü ve yeni bir yönetmelik hazırladı. İktidar partisince seçilen 5, muhalefetten gelen 4 üye ittifakla imzaladılar. Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmesi için, bağlı olduğu Devlet Bakanı'na gönderdiler. 
RTÜK özerk bir kuruluştu. Bakan'ın, RTÜK kararlarını iade etme, değiştirme yetkisi ve hakkı yoktu. Ama bekletti. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanmadı, yürürlüğe girmedi ve DigiTurk geçen sezon pervasız reklamları ile yayınları piç ederek, milyonlarına milyon katmayı sürdürdü. DigiTurk zaten paralıydı. Şifreli yayın yapan LigTV için ayrı ücret alınıyordu. Bu çifte fiyatlandırma ile doymayan gözler, naklen yayınladıkları maçların tadını kaçıracak, seyir zevkini öfke ve dehşete çevirecek uygulamalarla sezon sonunu buldu. 
Yeni sezon başlarken, Devlet Bakanı'nı "Halkınızın yanında olun" başlığı ile bir kere daha göreve davet ettik. Bakan yönetmeliği imzaladı, Resmi Gazete'ye gönderdi. Bu arada bakanlık yetkilileri "Karar geçen yıl sezon ortası alındığından, karışıklık yaratabilirdi. Bu sebeple yeni sezon beklendi" açıklaması yaptılar. 
Ekranda artık temiz maç izleme sevinç ve heyecanı içindeki sporseverler, bu açıklamayı da kabul ettiler.. 
..Ve.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar