Teröristin ekmeğine yağ sürmek!..

Üstat Radi Dikici'nin notunu buldum sabah masamda.. Düşündüklerime öylesine tercüman oluyordu ki, tek harfine dokunmadan yayınlamaya, hem de en tepeden yayınlamaya karar verdim hemen..İşte, pek çok kulağa küpe...

Üstat Radi Dikici'nin notunu buldum sabah masamda.. Düşündüklerime öylesine tercüman oluyordu ki, tek harfine dokunmadan yayınlamaya, hem de en tepeden yayınlamaya karar verdim hemen..
İşte, pek çok kulağa küpe olması gereken mektup!.. 

***


Ben bir şeyi hiç anlamıyorum. Gazetelerin, TRT dahil tüm kanalların Genel Yayın Müdürleri, her gün, her saat PKK adına en büyük reklamı yaptıklarının farkında değiller mi?.
Terörist, o eylemleri gazetelerde manşet, TV'lerde ana haber olmak için yapmıyor mu?.
Bu ne felaket tellallığıdır?.
Örnekler vermek istiyorum.
7 Şubat 1991 günü Londra'daydım. O gün, İngilizlerin PKK'sı diyebileceğim IRA (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) Downing Street 10'e yani hepimizin bildiği Başbakanlık binasına roketli saldırı düzenledi. Televizyonlarda sadece birkaç saniyelik, o da çevrede alınan tedbirleri gösteren görüntüler yayınlandı. Terör olayı ertesi gün haber olarak gazetelerin sadece üçüncü sayfalarında yarım sütun yer alabildi.
10 Nisan 1992 günü Londra'da Baltic Exchange Binasına çok büyük saldırı yapıldı. 45 kiloluk devasa bir patlayıcı kullanıldı. Binanın ön yüzü yok oldu. 3 kişi öldü, 91 kişi yaralandı. Gazetelerde en tek resim bile yayınlanmadı.. TV'ler haberi üç cümle ile geçiştirdiler.
En büyük IRA saldırısı 24 Nisan 1993'te Londra'nın finans merkezi olan Bishopsgate'e yapıldı. Bir kişi öldü 44 kişi yaralandı. O günkü parayla zarar 350 milyon İngiliz Lirasına (Milyarlarca lira) ulaştı..
Terörün başladığı 1970'ten, çözümün sağlandığı 2000'li yıllara kadar yapılan 72 IRA saldırısının hiçbiri gazetelerin birinci sayfalarında yer almadı, TV'lerde önemli haber olmadı. Bir istisnası hariç, internette resimlerini bile bulamazsınız.
O tek istisna Bishopsgate saldırısı ile ilgili olan resim. Zannederim o da bu yıl konuldu, internete ancak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar