Yeni sezonda "Temiz ekran" istiyoruz!..

Futbollu günler yavaş yavaş dönüyor. 14 Ağustos'ta, yani iki hafta sonra tam ısınma olacak. Türkiye Süper Ligi başlayacak ve gündemde futbol gene çok önemli bir yer işgal edecek. İyi de olacak.. Bu hayli tatsız...

Futbollu günler yavaş yavaş dönüyor. 14 Ağustos'ta, yani iki hafta sonra tam ısınma olacak. Türkiye Süper Ligi başlayacak ve gündemde futbol gene çok önemli bir yer işgal edecek. İyi de olacak.. Bu hayli tatsız günlerde, insanlarımız hiç değilse bir kaç saat için konuyu ve kafalarını değiştirme fırsatı bulacaklar.. 
Yani..
Haftada dört gün, cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri, yeni yıldızları, kadrolarıyla takımlarımızın mücadelesini izlemek üzere ekran başında olup, tatsız gündemden çıkacağız, en azından unutmaya çalışacağız. 
Ekranda futbol!..
Lafı nereye getireceğimi anladınız sanırım.. 
Bizim ekranlarda futbol izlemek, keyif değil, işkence.. Eğlence değil, öfke sebebi..
Çünkü lig maçlarını yayınlayan LigTV, parayla sattığı kutular, maç yayınlarına şifre koyup izletmek için peşin peşin aldığı ilave paralara doymuyor. Yayını piç, izleyeni öfkeden deli eden reklamlarla ekranı, maçın önünü, arkasını, ortasını yok ettiği ve seyirciyi maç havasından çıkardığı yetmiyor gibi, canlı yayın üzerine bindirdikleri yazılı reklamlarla da, akıllara seza bir ekran kirliliği yaratıyor. O da yetmiyor. Maçı anlatan spiker, oyunu bırakıp, reklam ve tanıtım yapıyor.
Bütün bu rezilliklerle yıllarca tek başına mücadele ettiğimi okur bilir.. Bu ülkenin hiç bir gazetesinin spor sayfası, konuya sahiplenmedi, benimki dahil..
Gazeteci olarak da bir tek Selahattin Duman destek çıktı, Hürriyet'te o kadar.
Buna rağmen, arkamızda milyonlarca spor izleyicisi olduğu için başarılı olduk..
5'i iktidar, 4'ü muhalefet temsilcilerinden oluşan RTÜK, tarihinde ender olarak, ittifakla bir karar aldı ve canlı yayınlarda ekran kirlenmesini önleyen bir yönetmeliği 9 imza ile hazırladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar