İşte seçtiğimiz Meclis!..

Cennet ülkemizde, birden, sihirli bir el dokunmuş gibi (Dokunmadı mı) cehennem yoluna taşlar döşenmeye başladı. "Quo Vadis/ Nereye soruları başladı" dedim.. "Bu soru hayra alamet değildir.." Ardından Taha Akyol ve...

Cennet ülkemizde, birden, sihirli bir el dokunmuş gibi (Dokunmadı mı) cehennem yoluna taşlar döşenmeye başladı. "Quo Vadis/ Nereye soruları başladı" dedim.. "Bu soru hayra alamet değildir.." 
Ardından Taha Akyol ve Güneri Cıvaoğlu, yazılarında ayni başlığı kullandılar. 
"Ölmek için yanlış zamanda yanlış yerde olmak yeterli" dedim ve sordum, "Peki doğru zaman ve doğru yer hangisi bilen var mı?.." 
Dün okudunuz.. Karakolu basmış hainler.. Bir polis şehit.. O sırada oradan geçen bir vatandaş ise kelimenin tam anlamı ile "Niyazi!" 
O an, orda olmasa yaşamaya devam edecekti. Sivilden şehit de olmuyor.. İşte o şey yoluna gitmiş oluyorsunuz, alenen, resmen.. Böyle bir ortamda huzur olur mu?. 
Böyle bir ortamda mutluluk, refah olur mu?. 
Tüm Avrupa sallanır, Yunanistan çökerken, ekonomisi en güçlü ülkeydik, daha dün. Yabancılar bize yatırım için koşuşuyorlardı. 
Şimdi, tası tarağı toplayıp kaçış yolları arar hale geldiler. 
Millet harcamayı bıraktı, parasını dolara yatırmaya başladı. Dolar 2.78'e vurdu. Tüketimin azalması, durgunluk, işsizlik demek. Yani zincirleme reaksiyonla geriye gidişin pompalanması.. Ekonomik krizin de eli kulağında.. 
İşte tam bu ortamda Meclis Olağanüstü toplandı. İşimi gücümü bırakıp, Meclis TV'nin başına geçtim.. Dinlemek, içimi rahatlatmak, umutlanmak için.. 
Gün tam da kucaklaşma günüydü çünkü.. 
Meclis'te gurubu bulunan dört parti adına konuşuldu. Hepsini dinledim.. 
Hepsi, ama hepsi "Erken seçim nutku" attılar. Tüm haber kanalları yayınlıyor ya.. Millet ekran başında ya.. Kasımda da erken seçim kesin ya.. 
Olağanüstü Toplantı çağrısını yapan dilekçeyi veren Milletvekili geldi en son kürsüye.. 
"Ben bugün bekledim ki, bu yüce Meclis, böyle bir günde ve böyle bir konuda el ele verecek, kucaklaşacak.. Ne gezer, hepsi kendi partileri için konuştular" dedi.. 
"Hay ağzını öpeyim" dememe fırsat kalmadan, kendisi de ayni yola dalmaz mı?. 
"Bir olma, birlik olma zamanı" diyen muhterem de, kendi partisi dışındakileri "Ötekileştirme" çabalarının en önüne geçmez mi?. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar