Türkiye'nin gündemine yorum!..

"Kasımda erken seçim olur. Hamza Hoca da kasımı göremez.!." Çarşamba gecesi bizim maç gurubu ile sezonu açtık.. Maç gurubu dediğim, bu ülkenin aydın guruplarından birisi. Hemen hepsi alanlarında...

"Kasımda erken seçim olur. Hamza Hoca da kasımı göremez.!." 
Çarşamba gecesi bizim maç gurubu ile sezonu açtık.. Maç gurubu dediğim, bu ülkenin aydın guruplarından birisi. Hemen hepsi alanlarında başarılı adamlar..
Gecenin ilk maçını Galatasaray, Avusturya'dan kovulduğu için Slovenya'da ve seyircisiz oynuyordu. Ultraaslan iftihar etsin.. Türkiye'nin ve Türk'ün Avrupa'nın göbeğinde bir kere daha rezil edilmesine, bir ülkeden daha kovulmasına "Gık" demeyen Spor Bakanı da iftihar etsin..
Bunca aydın bir araya gelmiş. Ülkenin hali de malum.. Kimsenin, siyaset, terör, Işid, mışid lafı açmadığı dikkatimi çekti.
Galatasaray maçının son dakikaları oynanırken dayanamadım, konuya balıklama ben girdim ki, bakayım, millet ne düşünüyor.
"Kasımda erken seçim olur" dedim. "Hamza Hoca da kasımı göremez.."
Önce hemen yanımda oturan avukat, yazar, Galatasaray Uzmanı Turan Yücel atladı.. "Aynen katılıyorum" diye.. Sonra baktım. Ötekiler kafa sallıyorlar..
Konu kapandı. Bir daha da kimse siyasete girmedi.
Fener maçı başladı. Bu defa iş ciddi, maç ciddi. Ona daldık gittik.. 

***


Ülkenin durumu niye sözleşilmiş gibi konuşulmadı?.
Kimse keyif için toplanmış, yıllanmış arkadaş gurubunun tadını kaçırmak istemiyordu da ondan..
Dahası.. Herkes konuşmanın faydasız ve anlamsızlığını da biliyordu. Benim "Yazmanın anlamsızlığı"nı bildiğim gibi..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar