Benim bir rüyam bile yok!..

28 Ağustos 1963'te yani tam 52 yıl önce, Martin Luther King, Lincoln Anıtı önünde toplanan 200 bin kişiye, dünya siyasi tarihine geçen o ünlü "I have a dream/ Bir rüyam var" nutkunu söylemişti. Bugün 21 Temmuz...

28 Ağustos 1963'te yani tam 52 yıl önce, Martin Luther King, Lincoln Anıtı önünde toplanan 200 bin kişiye, dünya siyasi tarihine geçen o ünlü "I have a dream/ Bir rüyam var" nutkunu söylemişti. 
Bugün 21 Temmuz 2015.. Ve benim, bir rüyam bile yok..
Nasıl olabilir ki?.
Suruç'ta vahşice, insafsızca ve imansızca bir terör olayı, hem de bayramın tam ertesi günü yaşanmış, IŞİD'in yakıp yıktığı Kobani'nin yeniden yapılanma çabalarına, sembolik ama çok anlamlı bir katkıda bulunmak, çocuklara park, gençlere kütüphane kurmak üzere her türlü malzemeyi toplamış 300 genç tam yola çıkarken, patlayan bomba ortalığı kan gölüne çevirmişti. Otuzun üstünde ölü, 100'ün üstünde yaralı vardı.
Pazartesi öğleden sonra bu ülkenin bütün insanları ayni dehşeti yaşıyordu..
"Terör hortluyor mu?."
Dehşetin paniğe dönüşmesini engelleyecek insanlarımızın yüzüne umudun ışığını konduracak bir görüntüyü hayal ettim, o saatlerde..
Salı günü öğleden sonra.. Suruç'ta, bombanın patladığı alanda kurulan podyum üzerinde, Meclis'te gurubu bulunan dört partinin liderleri el ele, halkı selamlıyor..
Hiç bir söze, konuşmaya, açıklamaya, demece gerek yok.. Bu görüntünün ülkeye ve dünyaya iletilmesi, en büyük, en anlamlı, en etkili mesaj..
Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletin aklından geçene tercüman oldu hemen o saatlerde..Dört partiyi ortak bildiri yayınlamaya davet etti. Tam da benim rüyam değildi ama, gene bir şeydi işte..
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hemen ayni anlama gelecek açıklamayı, ortak hareket etme gereğini ayni saatlerde söyledi..
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortak deklarasyon önerisini kabul ettiklerini çok geçmeden açıkladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir çuval inciri gene berbat etti, sonunda..
"Ortak bildiri önerisini samimiyetsiz buluyorum.."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar