Başkanı zenci Amerika'da zenciler hâlâ nasıl eziliyor?.

Cornel Ronald West, (1953) doğumlu bir Amerikalı filozof, akademisyen, aktivist, yazar, popüler bir aydın ve Amerika'nın Demokratik Sosyalistleri gurubunun saygın bir üyesi. Bir Babtist rahibin oğlu.. Harvard'dan 1973'te mezun oldu. 1980'de Princeton'dan...

Cornel Ronald West, (1953) doğumlu bir Amerikalı filozof, akademisyen, aktivist, yazar, popüler bir aydın ve Amerika'nın Demokratik Sosyalistleri gurubunun saygın bir üyesi. Bir Babtist rahibin oğlu.. Harvard'dan 1973'te mezun oldu. 1980'de Princeton'dan Filozofi masterı alan ilk zenci oldu. 
Harvard ve Princeton'da hocalık yaptı. Paris Üniversitesi'nde dersler verdi.
Zencilere karşı şiddet hareketleri yoğunlaştığı dönemde mart ayında David Lettermanşovuna konuk oldu. Konuşmalarını büyük bir merak ve keyifle izledim. Başkanı zenci Amerika'da zencilerin hala nasıl olup da ezildiğini ben de merak ediyordum çünkü. Bu uzun konuşmayı size kısaltarak nakletmeyi planladım. Her topluma olduğu gibi bizi de içeren çok yanı vardı çünkü.. Ama daha ben işi toparlayana kadar o korkunç Kuzey Carolina baskını yaşandı. Bir zenci Babtist kilisesi bir beyaz tarafından ayin sırasında tarandı.
Gelişmeler Cornel West'in ne kadar haklı olduğunu ortaya koyunca, kısaltmaktan vazgeçtim. Uygun zaman aradım. İşte o zaman bugün.. Tatil.. Bol vaktiniz var.. Hem altını çizerek okumak, hem de düşünmek için..
Özellikle "Nafile" Koalisyon Turları günlerinde politik liderlerimizin Dr.West'ten alacakları çok ders var.
İşte Letterman- West konuşmasının bire bir çevirisi.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar