"İlk Dans Öğretmenimize saygıyla.."

Yani Mustafa Erdoğan, 75 yaşında bir adamı, 7 bin kişi içinde ağlatmaya hakkın var mı?. Ağladım. Hem de hiç çekinmeden.. Etrafımdaki çok kişi de ağlıyordu.Açık Hava...

Yani Mustafa Erdoğan, 75 yaşında bir adamı, 7 bin kişi içinde ağlatmaya hakkın var mı?. 
Ağladım. Hem de hiç çekinmeden.. Etrafımdaki çok kişi de ağlıyordu.
Açık Hava Tiyatrosu'nda Anadolu Ateşi'nin 15. Yılı vardı.. 15 yıldan beri, bu ülkenin, bu ülke insanı ve sanatının duyurusunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan kat kat daha iyi yapan Anadolu Ateşi'nin..
Onlarca defa izlemiştim, 15 yıldan beri.. Gene heyecanla, gene coşkuyla gittim. Açık Hava Sahnesi'nin arka fonu dev bir ekranla kaplanmıştı. Şov başlarken, her yer karardı ve ekranda bir fotoğraf ve bir yazı belirdi.
Fotoğraf, Atatürk'ün Bursa Cumhuriyet Balosu'nda frakla dans ederken çekilmiş ünlü vals resmiydi.
Üzerinde dev harflerle bir yazı vardı..
"İlk Dans Öğretmenimize Saygıyla.."
Hadi siz siz olun da ağlamayın bakalım..
Bu ülkeye batılı anlamda dansı getiren, ama kendi ulusal danslarımıza çok daha önem vermemi daha önem vermemiz gerektiğini söyleyen Ata, o valsin ardından, gene frakla ile Harmandalı oynamıştı, diz vurarak..
Mustafa Erdoğan, Modern Folk Üçlüsü'nün müzikte yaptığını, dansta gerçekleştirmiş, Anadolu'nun eşsiz dans kültürünü, dünyanın anlayacağı, zevk alacağı ve koşacağı dille modernize eden o müthiş, o dünya harikası Anadolu Ateşi gurubunu kurmuştu işte..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar