Kansere, şekere ilaç balları biliyor musunuz?.

Dünyaca ünlü The New York Times'ın kilolarla gelen pazar sayıları, kendisinden de ünlüdür aslında.. İşte bu pazar sayılarının birinin "Travel/ Seyahat" ekinde, gazetenin dünyanın dört bir yanını...

Dünyaca ünlü The New York Times'ın kilolarla gelen pazar sayıları, kendisinden de ünlüdür aslında.. İşte bu pazar sayılarının birinin "Travel/ Seyahat" ekinde, gazetenin dünyanın dört bir yanını gezmiş uzmanlarının seçimini okumuştum. 
"Dünyanın en favori caddeleri" başlığı altında, 12 isim seçmişlerdi. Bunlardan biri, benim adını ilk kez duyduğum İstanbul İtfaiye Caddesi'ydi. İstanbul uzmanı Radi Dikici, Üstada "Şu caddeyi bir de sen yaz" dedim.. Gitti, gezdi, dolaştı ve üç bölümlük bir dizi hazırladı.. Bu hafta işte, sonuncusu.. 

***


Kötü bir huyum vardır. Çok beğendiğim bir şeyi, imkanlarımın sınırı içinde olduğu zaman tereddütsüz satın alırım. O ana kadar 8 lira verip ışkın, 1 lira verip ancak çekiçle kırılıp yenmesi mümkün olan bir peksimet ve 25 lira verip bir kilo fındık almıştım, İtfaiye Caddesi'nden, gezim sırasında. 
Caddenin geneline baktığımda da, önemli bir para harcamamı gerektiren (aynı zamanda damağıma uygun) fazla bir şey yoktu. Derken, Bal Yuvası- Karakovan Balı tabelalı, bal satan bir dükkâna yöneleceğim tuttu. Sohbet edecektim biraz, almayacaktım, bu kesindi çünkü bal sevmem. Meğer kaderimin bana bir oyunu varmış, nereden bileyim? 
Hem de ne oyun!... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 355 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar