MHP’de bir akil adam yok mu?:

"Türkiye 7 Haziran'da rahat bir nefes aldı ve ülkemizin AKP'ye mahkum olmadığı gerçeği somutlaştı." Bunu diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.. Seçim sonuçlarından çıkan tablo, bu...

"Türkiye 7 Haziran'da rahat bir nefes aldı ve ülkemizin AKP'ye mahkum olmadığı gerçeği somutlaştı." 
Bunu diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.. 
Seçim sonuçlarından çıkan tablo, bu sözleri doğruluyor. 
Yüzde 40 oy alan AKP'nin karşısında, Meclis'e giren diğer üç partinin toplam yüzde 60 oyu var.. Yani artık bu ülkede AKP'siz iktidar mümkün. 
Ancak, AKP'yi dışarda bırakacak tek formül var. Toplamı yüzde 60 olan üç partinin koalisyonu.. 
Bakın ayni Bahçeli, ayni konuşmasında ne diyor?. 
"Yüzde 60'lık bloktan bahsediliyor. Bu bize göre boş laftır. Bizim HDP konusunda ikna edilmemiz olmayacak bir şeydir. CHP bu çerçevede fazlaca emek sarf etmesin. Böylesi bir teşebbüse heves edenler sadece zamanlarını israf ederler." 
Peki HDP dışarda kalınca, AKP'siz koalisyon mümkün mü?. Değil!. O zaman "Ülkemizin AKP'ye mahkum olmadığı gerçeği" nasıl somutlaşıyor, Bay Bahçeli?. 
Ya da, ülkeyi AKP'ye asıl şimdi kim, Bahçeli'nin tabiri ile "Mahkum ediyor?." 
Gene ayni konuşmaya bakalım.. 
"Sandıktan tek başına iktidar çıkmadı. Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması için bir koalisyon hükümeti kurulması gerekiyor. Bu açık. Koalisyonların mahzurlu yönleri olduğu kadar makul ve mantıklı yanları da olduğunu ifade etmeliyim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar