Demokrasi, uzlaşma rejimi ise..

Seçim gecesinden beri ekranlarda dinliyor, gazetelerde okuyorum. En önemli konu, sonuçları bambaşka yapan en büyük etken, HDP'nin barajı aşması.. Nasıl aştı, HDP Barajı?.Hemen herkesin düşüncesi ayni.. Hatta...

Seçim gecesinden beri ekranlarda dinliyor, gazetelerde okuyorum. En önemli konu, sonuçları bambaşka yapan en büyük etken, HDP'nin barajı aşması.. Nasıl aştı, HDP Barajı?.
Hemen herkesin düşüncesi ayni.. Hatta bu konuda ilk açıklamayı, bizzat HDP'liler, Sırrı Süreyya Önder ve ardından eş Başkanları Selahattin Demirtaş'la yaptılar ve kabul ettiler.. 
"Emanet oylarla.." Yani aslında başka partiyi destekleyenler, bu seçimlik oylarını HDP'ye emanet ettiler ki, barajı geçsin..
O başka partililer, ki içlerinde tam HDP'nin tam karşısında olan MHP'liler bile var, niye HDP barajı aşsın diye oylarını akıllarından bile geçmeyecek bir partiye verdiler?.
Ekranların ve sayfaların yorumcuları, hemen ayni şeyleri söylediler, bu soruya yanıt olarak.. Çünkü ortak bir noktaları vardı.. Hani "Asgari müşterek" dediğimiz..
Ortak noktaları, AKP'nin Anayasa'yı değiştirecek, Başkanlık sistemini getirecek bir çoğunluğa sahip olmamasıydı.. Ortak hedefin gerçekleşmesi için kendi partilerinden başkasına dahi oy vermeyi kabullendiler.
Seçim, hiç bir partiye tek başına iktidar şansı vermedi. Bugün, hükümet kurulmasının iki yolu var..
Koalisyon, ya da bir çeşit gizli koalisyon denebilecek, Azınlık Hükümeti..
HDP'nin emanet oylarla barajı aştığını söyleyen ve yazan ayni yorumcular, bu defa "Mümkün değil" demeye başladılar. "Koalisyon mümkün değil!."
Niye mümkün olmadığını da anlattılar da anlattılar.. 
HDP'ye barajı aştırmak için uzlaşanların, iktidara gelmek için uzlaşmaları mümkün değilmiş.. Mantığa bakar mısınız?.
Koalisyon mümkün olmazsa, tek partiyi iktidar yapacak bir sonuç çıkana dek, sandığa gidilir.
O tek parti hangisi olur sizce, eninde onunda, bugünkü tabloya bakarsak?. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar