İşte, tarih, baharat ve et kokan dünya favorisi caddemiz!.

Dünyaca ünlü The New York Times Gazetesi her pazar, basılı gazete ve sanal NYT ile milyonlara ulaşan Travel/ Seyahat ekinde (19 Nisan Pazar) "En Favori Caddeler" konusunu kapak yapmıştı. NYT seyahat yazarları dünyanın en favori 12...

Dünyaca ünlü The New York Times Gazetesi her pazar, basılı gazete ve sanal NYT ile milyonlara ulaşan Travel/ Seyahat ekinde (19 Nisan Pazar) "En Favori Caddeler" konusunu kapak yapmıştı. NYT seyahat yazarları dünyanın en favori 12 caddesini seçmişler ve üç tam sayfada anlatmışlardı.. Dünyanın en favori 12 caddesinden biri, benim adını ilk defa duyduğum İstanbul İtfaiye Caddesi'ydi. 
Gazete sayfanın manşetine İtfaiye Caddesi'ni almıştı üstelik. Susan Fowler imzalı yazının başlığı şöyleydi.. 
"Bir hızla değişen İstanbul'un telaşından bir dünya uzaktaki İtfaiye Caddesi!.." 
Hemen İstanbul uzmanı, Üstat Radi Dikici'yi aradım. "Bizans'a ara ver, İstanbul'a gel, şu İtfaiye Caddesi'ni bir de senden okuyalım" dedim. Geçen hafta sonu, üç hafta sürecek bir yazı dizisi ile çıkageldi üstat.. 
İşte İstanbul uzmanı Üstat Radi Dikici'nin kalemi ile, "İstanbul'un telaşından bir dünya uzaktaki" caddemiz. başlıyor. Üç haftalık yürüyüşe hazır mısınız?. 

***


İstanbul İtfaiye Teşkilatı'nın da yer aldığı, İtfaiye Caddesi hakkındaki anılarım biraz acıklı idi. Çünkü Nisan'ın son haftasında, itfaiyenin tam karşısında, bugün Fatih'in heykelinin bulunduğu ve bir de Belediye Sarayı'nın tam karşısında ve Şehzadebaşı Camii'nin önünde bulunan alanda, tümüyle ahşap genellikle üç katlı şirin mi şirin bir kaç yüz binanın, zamanın başbakanı ve genelkurmay başkanının nezaretinde yıkıldığına, yüreğim sızlayarak izlemiştim. Çünkü 2 Mayıs 1960 günü Belediye Sarayı'nda NATO toplantısı yapılacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar