“Deney hayvanı değilim!” isyanı..

aşlıkta, tırnak içinde olan sözler bu gazetede her gün yayınlanan ve en çok okunan "Uzaktan Kumanda" yazarı Yüksel Aytuğ'a ait.. Maaşı ne kadar bilmem ama, Yüksel'e bu gazete her ay en büyük parayı...

aşlıkta, tırnak içinde olan sözler bu gazetede her gün yayınlanan ve en çok okunan "Uzaktan Kumanda" yazarı Yüksel Aytuğ'a ait..
Maaşı ne kadar bilmem ama, Yüksel'e bu gazete her ay en büyük parayı "Yıpranma tazminatı" olarak vermeli..
Çünkü görevi televizyon izlemek ve yazmak..
Ve de bu ülkede televizyon izlemek, hele izlemeye mahkum olmak kadar büyük işkence yok..
Yüksel perşembe günü "Deney Havyanı değilim" diye isyan eden yazısında, reklamlar yüzünden televizyon izlemenin nasıl bir Çin İşkencesi olduğunu olağanüstü anlatmış. Çarpıcı yazısı şöyle bitiyor..
"Örneğin, bir reklamda aynı kelimeyi arka arkaya üçten fazla kullanmak yasaktır. Çünkü bu, izleyiciyi şartlı reflekse bağlamak üzere, Pavlov'un köpeklerine reva gördüğünden farklı bir uygulama değildir. Peki aynı reklamı yedi dakika içinde beş kez izletmek? Buradan tüm ekran başı işkencesine maruz kalanlar adına haykırıyorum: Ben kobay değilim."
Ne yazık ki öylesin Yüksel.. Hepimiz öyleyiz.. Çünkü bu ülke televizyon izleyicisine yıllardır hayvan muamelesi yapıyor.. Çünkü bu ülkede, dünyanın hiçbir uygar ülkesinde olmayan bir "Reklam İşkencesi" uygulaması var.. Ve bu ülkede, sorumlu kurumlar ve kişiler bu işkenceye yıllardır seyirci kalıyorlar.
Hiçbirinin aklına "Yahu Amerika'da bu iş nasıl?. İngiltere ne yapıyor?. Ya Fransa, Almanya" demek gelmiyor mesela..
Gelse, bizdeki "Türk insanını hayvan yerine koyma uygulaması"nı sona erdirecekler. Ama istemiyorlar. Çünkü, ekran başındaki seyirciyi çıldırtan, deli eden, insanlıktan çıkarıp hayvanlaştıran o reklamlardan elde edilen gelirin yüzde 5'i onlara gidiyor..
RTÜK diye bir kurum var..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar