Patrik Sergius!.. Hem din, hem devlet adamı!..

Üstat Radi Dikici'nin yaşadığımız kent İstanbul'un tarihini, bir roman gibi anlatan yazıları bir yılı tamamladı.Bu hafta Heraklius devrini anlatmaya devam ederken Patrik Sergius'u tanıtıyor. "Sergius sadece bir din...

Üstat Radi Dikici'nin yaşadığımız kent İstanbul'un tarihini, bir roman gibi anlatan yazıları bir yılı tamamladı.
Bu hafta Heraklius devrini anlatmaya devam ederken Patrik Sergius'u tanıtıyor. "Sergius sadece bir din alimi değil, aynı zamanda devlet adamı.
İmparatorluğun önemli yüklerini taşımış.. Bir benzeri asla ne önce, ne de sonra gelmiş. İncelenmeye değer kişiliği var"diyor.. Okuyalım bakalım.. 

***


Ertesi gün Heraklius, Hazine Bakanı Caecilius'u çağırdı. Hazinenin durumunun kritik olduğunu biliyordu. Özellikle orduların ihtiyacı uzun süredir doğru dürüst karşılanmamıştı. Asker maaşlarının düzenli bir şekilde dağıtılması ise nerdeyse unutulmuştu. Hazine Bakanı durumu anlattı.. "Majesteleri, yaklaşık bir aydır hazinenin durumunu gösterir belgeleri hazırlıyordum. Sonuçta durumun pek parlak olmadığını arz etmek isterim. Eşkiya çetelerinden hazineye intikal eden para, mal ve mülkün değeri yaklaşık 350 bin solidus. Bu bize çok kısa bir nefes sağlıyor. Hesabıma göre, bütün kaynaklarımızı birleştir- diğimizde ise elimizdeki 97 bin kilo altını para olarak basarsak toplam 1.650.000 solidusumuz olacak. Bu parayla beş ordunun, merkezin ve diğer idari birimlerin bir yıllık ihtiyacını karşılayabiliriz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar