Eşkiyanın beli kırılıyor!..

Üstat Radi Dikici, bugün gördüğümüz ve gezdiğimiz surları yaptıran İmparator Heraklius'un heyecan dolu yaşamını anlatmaya devam ediyor. *** Vali Priskus yaklaşık bir hafta içinde gerekli...

Üstat Radi Dikici, bugün gördüğümüz ve gezdiğimiz surları yaptıran İmparator Heraklius'un heyecan dolu yaşamını anlatmaya devam ediyor.
***

Vali Priskus yaklaşık bir hafta içinde gerekli hazırlıkları yaptı. 29 Kasım 610 Pazar gecesini seçti.
Çünkü o gün hipodromda at yarışları vardı. At yarışlarından çıkanlar meyhanelere gidip geç saatlere kadar eğleniyorlardı. Depoları koruyan adamlar sabah olduğunda muhtemelen daha ayılmamış olacaktı. Yüzer kişilik ekipler hazırlandı. Ekipler hava kararırken eğlence yerlerine, pazar yerlerine, limana, Hipodromda gayrı resmi bahis oynatanların ofislerine, Galata'ya ve Kadıköy'e dağıldılar.
Her ekipten otuz kişi de sorumlu oldukları çete reislerinin ve yardımcılarının yaşadıkları konakları eş zamanlı basarak imparatorluk emirnamesini gösterip onları tutukladılar.
Depoların basılması sırasında bazı küçük çapta çatışmalar oldu. At yarışlarından sonra gittikleri meyhaneden yeni dönmüş sarhoş adamlar, hiç beklemedikleri bir anda ellerinde kılıçlarıyla kalabalık bir grubu karşılarında görünce ne olduklarını şaşırdılar.
Bir iki çatışmadan sonra teslim olanlar tutuklandı, olmayanlar ise öldürüldüler.
Sabah altı dolaylarında, tutuklananlar getirilip saray altındaki zindana kapatıldılar.
Heraklius o geceyi imparatorluk ofisinde uyanık geçirmişti. Sabah hava iyice ışımıştı ki, Priskus içeri girdi. "Majeste, aynen emrettiğiniz gibi yaptık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar