Ecevit'in durdurduğu Kültür Merkezi açıldı!..

İstanbul, bugün Avrupa'nın sayılı Kültür Merkezlerinden biri, resmen 2010 Avrupa Kültür Başkenti ise, bunun temelini atan kişi, dostluğu ile gurur duyduğum Nejat Eczacıbaşı'dır.Kurduğu İstanbul...

İstanbul, bugün Avrupa'nın sayılı Kültür Merkezlerinden biri, resmen 2010 Avrupa Kültür Başkenti ise, bunun temelini atan kişi, dostluğu ile gurur duyduğum Nejat Eczacıbaşı'dır.
Kurduğu İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile başlattığı İstanbul Müzik Festivali,"Uluslararası Kültür Kenti İstanbul"un temel taşı olmuştur. Bugün geldiğimiz yeri anlatmama gerek yok.
Sevgili Eczacıbaşı'nın bir ideali vardı.. Hadi dış görünüşü neyse ama içi gerçek bir felaket, on para etmez AKM'nin kifayetsizliğini giderecek bir Kültür Merkezini kente kazandırmak..
Ankara yollarını aşındırmaya başladı. Kenan Evren Cumhurbaşkanıydı. Nejat Bey'in bulduğu yer de, Birinci Ordu sınırları içinde..
Nejat Bey ikna etti, Evren emir verdi, içinde Balyan Kardeşlerin üç tarihi köşkünün de yer aldığı Ayazağa'daki arazi, vakfa tahsis edildi. Yıl, 1990..
Nejat Bey, 1995 yılında temeli attı. Ama bittiğini görmeye ömrü yetmedi. İşi kardeşi Şakir Eczacıbaşı devraldı.
Maliyeti yüksek inşaat, Kültür Bakanlığı'nın desteği ile sürüyordu.
Başbakan Süleyman Demirel, açılışı yapmayı şiddetle istiyordu. Şakir Beye "Hızlanalım" dedi, gereken emirleri de verdi, ama onun da devri bitti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 272 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 356 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar