Ege’yi Barış Gölü yapacak Zeytin Dalı..

Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, geçen haftaki analizimde izah ettiğim gibi,Mustafa Akıncı kazandı. Seçime "Bağımsız Aday" olarak giren Akıncı, başta mevcut...

Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, geçen haftaki analizimde izah ettiğim gibi,Mustafa Akıncı kazandı. 
Seçime "Bağımsız Aday" olarak giren Akıncı, başta mevcut Cumhurbaşkanı Derviş Eroğluve bir çoğu siyasal parti adayı rakiplerini iki turlu seçimde geçti. İkinci turda, Eroğlu'na tarihi bir fark attı. 
Akıncı'nın bu ezici galibiyetinin baş sebebini, taraftarların İnönü Meydanı'ndaki zafer konuşması sırasında salladıkları bayraklar çok iyi anlatıyordu. 
Bayrak, mavi zemin üzerine Zeytin Dalı'ndan oluşuyordu. 
Zeytin Dalı, dünyanın her yerinde "Barış" simgesidir. O mavi zeminli bayraktan zeytin dalını çıkarın, yerine yıldızlar koyun. Avrupa Birliği bayrağı olur. 
Yani, bu bayrağa oy veren Kıbrıs Türk'ü artık Güney'le barış ve Avrupa Birliği pasaportu istiyordu. 
Akıncı, İnönü Meydanı'ndaki konuşmasına duygularına hakim olamayarak, bazı rakiplerine ağır ithamla başladı. "Barış" diyerek seçimi kazanan bir lidere bu tavrı yakıştıramadım. Ama ona karşı olanların yürüttükleri çirkin kampanyanın öfkesine kapıldığını da kabul ettim. Keşke kapılmasaydı. 
Akıncı'ya "Fethullahçı" demişlerdi. "Rum ajanı" demişlerdi. "Türkiye'yi satacak" demişlerdi. Daha neler neler demişlerdi. 
Akıncı daha sonra beklediğimi yaptı ve oy vermeyenler dahil tüm Kıbrıs'ın tarafsız başkanı olacağını ve tüm partilere eşit uzaklıkta duracağını anlattı. Eroğlu'na Kıbrıs için bugüne dek yaptıklarından dolayı teşekkür etti ve gelecek hayatında mutluluklar diledi. Ekledi.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar