Orhan Veli, hangi İstanbul’u dinliyordu?..

Ben de gözlerimi kapadım, Metin Belgin'i dinlerken.. Bu insanı güldüren, duygulandıran, coşturan, hüzünlendiren, neşeye boğan, yazıldığı devirde edebiyat dünyasını allak bullak eden dünya güzeli...

Ben de gözlerimi kapadım, Metin Belgin'i dinlerken.. Bu insanı güldüren, duygulandıran, coşturan, hüzünlendiren, neşeye boğan, yazıldığı devirde edebiyat dünyasını allak bullak eden dünya güzeli dizeler, topu topu 36 yıl süren bir yaşam süresinden çıkmış..
Ya 36 değil de, mesela 13 Nisan'da onun doğduğu gün ölen Günther Grass gibi, 87 yıl yaşasaydı..
Neler kaybettik kim bilir?.. Kayıp ne kadar büyük olursa olsun, ne kaybettiğinizi bilirseniz, bir şekilde hazmeder, sindirirsiniz.. Ama bilmiyorsanız..
Yazdıkları, yazacaklarının habercisiyse eğer.. Daha yaşadıkça, daha gördükçe, daha olgunlaştıkça neler yazardı Orhan Veli?. Düşünmeyin daha iyi..
Neler kaybettik, Ankara Belediyesi'nin açıp da, kapamayı unuttuğu bir çukur yüzünden.. Neler kaybettik, beyin kanamasını fark etmeyip, Orhan Veli'yi sarhoş sanan doktorların gafletinden..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar