Ne Milli.. Ne eğitimci.. Ne müdür!..

Yani kim atıyor bunları, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne?.. Kim seçiyor, nasıl seçiyor bir bilsem..Antalya'nın Elmalı ilçesi, Bayralar köyünde Durmuş Yener Ortaokulu var. Bu okula, civar 10 köyden...

Yani kim atıyor bunları, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne?.. Kim seçiyor, nasıl seçiyor bir bilsem..
Antalya'nın Elmalı ilçesi, Bayralar köyünde Durmuş Yener Ortaokulu var. Bu okula, civar 10 köyden taşımalı öğrenci geliyor.
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 11 köy öğrencisinin toplandığı bu köyde konser vermek üzere anlaşma yapmış.
Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akalın "Yassah hemşerim" diye durdurmuş..
Gerekçesi mi?.
"Köylü operadan ne anlar?.."
Dondum kaldım.. Bu kafa mı, Cumhuriyet çocuklarının Milli Eğitimini yönetecek?.
Devlet Opera ve Balesi, Devlet Senfoni Orkestraları, yıllardan beri, hem de ne köylerde, ne konserler veriyorlar biliyor mu, o muhterem acaba?.
Hem de senin Elmalı'na nerdeyse kağnı arabası mesafesinde Arifköy'de, tam 15 yıl önce Antalya Senfoni Orkestrası hem de Vivaldi çaldı köylülere, bilir misin?.
Bilmezsin.. O zaman sana, 24 Haziran 2000'de bu köşede yazdığım yazıyı aktarayım da, öğren biraz, köylü müzik dinler mi, dinlemez mi?.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.120 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 269 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 601 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 353 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar