Ölümsüzlüğe bir anıt daha diktik!..

Şarkıları arabamın teybinden eksik olmazdı. Radyoda dinler, televizyonda izlerdim.. Yani bütün Türkiye izlerdi.. Kentlisi, kırsallısı.. Genci, yaşlısı.. Kadını erkeği.. Müziği müthişti...

Şarkıları arabamın teybinden eksik olmazdı. Radyoda dinler, televizyonda izlerdim.. Yani bütün Türkiye izlerdi.. Kentlisi, kırsallısı.. Genci, yaşlısı.. Kadını erkeği..
Müziği müthişti şarkılarının, ama sözleri daha da müthişti. Hem söz yazarı, hem besteci olarak yıkıyordu dünyayı..
Herkes her şarkısını ezber bilirdi, öylesi.. Ve de hâlâ.. Bugünün gençliği, o günden bugüne kökünden değişen müzik türü ve zevkine rağmen, hâlâ onun her şarkısına eşlik ediyorsa, anlayın, kalıcılığını..
1980 sonlarında İstanbul'a taşındığımda bu defa onu tanımak, canlı dinlemek fırsatını buldum..
Garden 74 diye bir yer vardı.. Orda çalar söylerdi her gece.. Ve her gece tıklım tıklım doldururdu dükkanı.. Millet mekanın adını unutmuştu. Onun adıyla anılır olmuştu, İstanbul'un o yıllar en popüler gece kulübü..
Galatasaray'ın şampiyon olduğu bir gece, orda kutlama yapılmasına karar verilmişti.. Çünkü o fırtına, en ünlü Galatasaraylılardan biriydi..
Alp Yalman'la kapıdan içeri girdiğimizde nasıl haykırmıştı.. "Ooo!.. Kimler burda" diye..
Harika bir kutlama olmuştu. Hâlâ aklımdan çıkmaz..
Sonra arkadaş olduk.. Dost olduk..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En güzel manzara... İnsan!.. 23 Kasım 2022 | 4.122 Okunma Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24 Nisan 2022 | 274 Okunma Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23 Nisan 2022 | 603 Okunma Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22 Nisan 2022 | 357 Okunma Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21 Nisan 2022 | 257 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar