Allah’tan korkun!

Birileri, 15 Temmuz'u sadece FETÖ'den ibaret görmemizi istiyor.Hayır! 15 Temmuz, ülkemize karşı üç yıldır şiddetini artırarak süren saldırının zirve noktasıdır. Bu topyekûn saldırının...

Birileri, 15 Temmuz'u sadece FETÖ'den ibaret görmemizi istiyor.
Hayır! 15 Temmuz, ülkemize karşı üç yıldır şiddetini artırarak süren saldırının zirve noktasıdır. Bu topyekûn saldırının tüm suç ortakları deşifre edilmeden hakiki bir yüzleşme gerçekleştirilemez.
Şimdi hatırlayın.
PKK, 'devrimci halk savaşı' adı altında, şehirlere hendekler kazdı, sokakları cepheye, evleri yığınağa çevirdi, bombalarla doldurdu, yanlış ihbarlarla pusular kurup polislerden ambulans görevlilerine dek şehit etti, evlerini açmayan Kürtleri ihtiyar hasta demeden infaz etti. Güvenlik güçleri ise uzunca süre bir yandan sivilleri tahliyeye çalışırken, öte yandan ağır silahlarla mücadeleye girmekten kaçındı. "İçerde sivil olabilir" kaygısıyla, bubi tuzaklarıyla dolu evlerde tek tek arama yapıldı ve sırf bu hassasiyet sebebiyle yüzden fazla şehit verildi.
Bu mücadelenin en zirve noktasında malum bildiri çıktı ve PKK'ya aradığı ideolojik mühimmatı şöyle sundu:
"Türkiye Cumhuriyeti; vatandaşlarını Sur'da, Silvan'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de ve daha pek çok yerde haftalarca süren sokağa çıkma yasakları altında fiilen açlığa ve susuzluğa mahkûm etmekte, yerleşim yerlerine ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak, yaşam hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı başta olmak üzere anayasa ve taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmış olan hemen tüm hak ve özgürlükleri ihlal etmektedir.
Bu kasıtlı ve planlı kıyım Türkiye'nin kendi hukukunun ve Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası antlaşmaların, uluslararası teamül hukukunun ve uluslararası hukukun emredici kurallarının da ağır bir ihlali niteliğindedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.702 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 436 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar