CHP’ye kalsa “FETÖ Cumhuriyeti” olmuştuk!

CHP'nin anayasa değişiklik paketini yine bir rejim meselesiymiş gibi yansıtması şaşırtıcı değil. Çünkü Ak Parti iktidara geldiğinden beri Cumhuriyet'in elden gittiği tezi, kendilerine ne kadar 'yeni CHP' derlerse...

CHP'nin anayasa değişiklik paketini yine bir rejim meselesiymiş gibi yansıtması şaşırtıcı değil. Çünkü Ak Parti iktidara geldiğinden beri Cumhuriyet'in elden gittiği tezi, kendilerine ne kadar 'yeni CHP' derlerse desinler, değişmedi.
Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olursa Cumhuriyet elden gidecekti, gitmedi.
12 Eylül referandumu geçseydi Cumhuriyet elden gidecekti, gitmedi.
Başörtüsü yasağı kalksaydı Cumhuriyet elden gidecekti, gitmedi.
Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirse Cumhuriyet elden gidecekti, gitmedi.
Şimdi de, hükümet biçiminde değişikliğe gidilirse Cumhuriyet elden gidecekmiş.
Buna gerekçeleri de, Ak Partili vekil İsmail Aydın'ın, "Anayasamızın ilk dört maddesinin mutlaka anayasamızda olması taraftarıyım" diye başladığı konuşmasında, anayasalarda genel olarak hiçbir maddenin 'değişmez' niteliği taşımaması gerektiğini söylemesi oldu.
CHP, bunun üzerine mecliste, "İşte itiraf ettiler"den, "Yetişin, Şeriat'a geçtik"e uzanan bir skalada konuşmalar yaptı.
Resmî hesaptan ajitasyon- propaganda tivitleri atıldı. Başbakan Binali Yıldırım, ortalığı sakinleştirmek için olsa gerek, "İlk dört maddeyi eleştiren bizden değildir" şeklinde bir çıkış yapsa da CHP için fark eden bir şey olmadı.
İşin özü, ilk dört maddeye dair bir değişiklik anayasa teklifinde yok.
Türkiye'nin "laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti" olduğu ve Cumhuriyet ile yönetildiği maddelerine dair de bir değişiklik yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 603 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar