CHP ara rejime oynuyor

Lafı uzatmaya gerek yok. CHP, halk iradesini ortadan kaldıracak bir ara rejim beklentisi içinde. İç savaş çağrılarının, 'kan akacak' tehditlerinin, toplumu ayrıştırmaya matuf söylemlerin ve Meclis'te sergiledikleri...

Lafı uzatmaya gerek yok. CHP, halk iradesini ortadan kaldıracak bir ara rejim beklentisi içinde. İç savaş çağrılarının, 'kan akacak' tehditlerinin, toplumu ayrıştırmaya matuf söylemlerin ve Meclis'te sergiledikleri vahşi görüntülerin başka hiçbir açıklaması yok.
Neticede tamamen anayasal çerçevede, seçilmiş vekillerin verdikleri oylarla bir değişiklik yapılıyor. Üstelik o değişiklik, halkın önüne sandık konularak gerçekleştirilecek veya gerçekleştirilmeyecek. Kimsenin 'at koşturur' gibi anayasal değişiklik yaptığı yokken, CHP'nin sırf görüş farklılığından ötürü bu görüntülere sebep olduğunu düşünmek naiflik olur. Hele hele bu provokasyonu acizlik belirtisi diye küçümsemek veya dalgaya vurmak büyük hata olur.
CHP'nin stratejisi, 'işlemeyen Meclis, işlevsiz demokrasi' görüntüsü vermek, 'kontrolsüz gerilim' yaratmak ve bunu halk tabanına yaymaktır. Esas amaç, sandığın uzun süre söz konusu olmayacağı bir ara rejim kurulmasını sağlamaktır. Teşhisi doğru yaparsak, 'tedavi'yi de doğru dinamikler üzerine inşa edebiliriz.

ABD, YPG'ye kol kanat
Geçtiğimiz günlerde, Washington Post'ta, Liz Sly imzasıyla çıkan haberde, Menbiç'te, Araplardan oluşan bir "Demokratik Suriye Güçleri" (DSF) bölüğünün, YPG'liler tarafından "Apocu ideoloji" çerçevesinde endoktrine edildiği, bölüğe Rakka'dan önce Halep'teki "terörist Türkiye tarafından desteklenen güçlere karşı" savaşacakları söylendiği ve tüm bunların ABD ordusundan gelen eğitimcilerin huzurunda olduğu yazıldı. Şimdiye dek durumun vahametini gösteren en net tanıklıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 557 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar