Tarikatlar devlet ve FETÖ

Herhangi bir FETÖ'cü ile konuşmuş olan gayet iyi bilir ki, 'cemaat'lerini tanıtırken kullandıkları ilk cümleler aşağı yukarı, "Biz tarikat değiliz.Hocaefendi de mürşit değil. Devir, tarikat zamanı değil"...

Herhangi bir FETÖ'cü ile konuşmuş olan gayet iyi bilir ki, 'cemaat'lerini tanıtırken kullandıkları ilk cümleler aşağı yukarı, "Biz tarikat değiliz.
Hocaefendi de mürşit değil. Devir, tarikat zamanı değil" olurdu.
Hatta hatırlarsınız, FETÖ'nün devlet yapılanmasının gittikçe daha tartışılmaya başlandığı 2010'ların başından itibaren kendilerine 'cemaat' denmesine bile ısrarla karşı çıkmışlardı. Anılmak istedikleri kelime, daha seküler çağrışımları olan 'camia' idi. Onlara 'hizmet camiası' denmesini istiyorlardı.
Yurtdışındaki FETÖ yapılanmaları da, ki özellikle Avrupa'daki Türkler bunu yakinen bilir, bulundukları devletin kendilerini 'İslâmi yapılar' kapsamında kategorize etmesine itiraz ederler.
Kendilerini, elebaşlarının talimatları doğrultusunda, Müslüman yapılardan titizlikle ayırırlar. Zira dertleri İslâm itikadından oldukça uzak olan, üç büyük dinin bir karışımı olduğuna inandıkları 'çatı din'in 'Kâinat imamı'nın gücünü ve dolayısıyla kendi etkilerini artırmaktan başkası değildir.
Bu gerçeği benim hafızama kazıyan yaklaşım, gazeteci kılıklı bir FETÖ'cünün, 17-25 Aralık sürecinde, Ak Parti'ye destek veren tüm tarikat ve cemaatleri tasfiye edeceklerini ilan etmesi olmuştu. Zaten İhlas Holding'den Deniz Feneri'ne, Selam- Tevhid davasından İHH operasyonlarına kadar yürüttükleri çizgiye baktığınızda da, Müslüman temsili olan tüm kurum ve yapılara nasıl da düşmanca saldırdıklarını görmeniz de mümkün.
Ancak 15 Temmuz'dan sonra garip bir şey oldu. Sanki nerdeyse bildiğim tüm cemaat ve tarikatlar darbeye karşı durmamış, bugüne kadar FETÖ'nün baskılarına maruz kalmamış gibi FETÖ'yü sanki bir 'laiklik azlığı' problemi gibi kodlayıp, tüm cemaat ve tarikatları düşmanlaştıranlar peydâ oldu. Hâlbuki FETÖ, bir 'irticaî tehdit' değildir. Bilakis, dine dair her şeyi 'irtica' kapsamında düşmanlaştıran anlayışın yayılmasına katkı sunduğu bir örgütlenmedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 604 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.268 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar