Tarih bunu da yazacak

Salı günü YPG'nin siyasi kolu PYD, Moskova'da temsilcilik açtı. Büronun duvarında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın resmi ve Türkiye'nin güneydoğu bölgesini de içine alan bir 'Kürdistan' haritası yer...

Salı günü YPG'nin siyasi kolu PYD, Moskova'da temsilcilik açtı. Büronun duvarında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın resmi ve Türkiye'nin güneydoğu bölgesini de içine alan bir 'Kürdistan' haritası yer alıyordu.
Ertesi gün, YPG'nin yayınladığı deklarasyonda örgüt, "Suriyeli Kürtler Türkiye'deki Kürtleri korumaya hazırdır. Bıçak kemiğe dayandı" şeklinde Türkiye'ye karşı tehditler savurdu. Ocak sonunda YPG'nin yayınladığı bir video kaydında da "Batılıları bize katılmaya ve her yerde Türkiye'ye saldırmaya çağırıyoruz" deniyordu.
O videodan kısa süre sonra ABD'nin DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Kobane'ye giderek terör kariyerine önce PKK'da başlayıp, 2003'ten itibaren YPG'de devam eden Polat Can isimli teröristten teşekkür plaketi alırken görüntülendi.
YPG'nin tehdit deklarasyonu yayınladığı gün konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner ise, "PKK bizim için bir terör örgütüdür. Ancak bize göre PKK ile YPG arasında açık fark var. YPG konusunda Türkiye ile aynı görüşte değiliz" tekerlemesini tekrarladı.
YPG, kendisini PKK'dan ayrı görmüyor. Bu yüzden açıkça deklarasyon yayınlayıp Türkiye'ye geçerek PKK'nın yardımına koşacağını ilan edebiliyor. Lider olarak PKK lideri Öcalan'ı benimsediklerini söylüyorlar. Ancak ABD ısrarla Türkiye'den bu olan bitene gözünü kapayıp, DAEŞ'le çatıştığı için YPG'yi PKK'dan ayırt etmesi bekleniyor. Hâlbuki Nusra nasıl ki DAEŞ'le savaşmasına rağmen terör örgütü olarak kabul ediliyor, Türkiye aynısını ABD'den YPG için yapmasını bekliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 297 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.267 Okunma CHP’nin borçları meselesi 22 Nisan 2024 | 1.753 Okunma Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.710 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar