Önce net olun

11 Temmuz tarihli KCK açıklamasında ateşkesin bittiği şöyle ilan ediliyordu: "Türk devletinin Kürt sorununda bir çözüm politikası olmadığı için bu baraj yapımlarında ısrar edilmektedir. (...)...

11 Temmuz tarihli KCK açıklamasında ateşkesin bittiği şöyle ilan ediliyordu: "Türk devletinin Kürt sorununda bir çözüm politikası olmadığı için bu baraj yapımlarında ısrar edilmektedir. (...) Bundan sonra baraj yapımı alanlarında yaşanan çatışmalardan ve ortaya çıkan sonuçlardan bu baraj yapımında ısrar eden AKP ve üstlenen müteahhit firmalar sorumlu olacaktır."
80 vekili, üçü büyükşehir olmak üzere 102 belediyesi olan bir hareket haline gelen HDP'nin bu başarıyı elde etmesinin üzerinden bir ay geçmiş, daha meclis bile açılmamışken KCK'nın baraj üzerinden ateşkesi bitirmesi, aslında en başta HDP'ye yönelik 'devirme hamlesi'ydi. Demirtaş'ın KCK'nın 'ateşkes bitti' açıklamasını müteakip yaptığı, "PKK, kesinlikle Türkiye'ye karşı silah bırakmalıdır" açıklaması da, silahlı örgüte yönelik ilk kez gelen bir sivil direniş çabasıydı. Ama gerisini getiremedi.
Yani 11 Temmuz'da KCK'ya göre ateşkes zaten bitmişti. Bitiren de baraj yapan AKP hükümetiydi. Baraj yapmak gibi affedilemez bir günah (!) işleyen devlete yönelik izlenecek yolun adını 15 Temmuz'da, KCK Eşbaşkanı Bese Hozat koydu. "Yeni süreç devrimci halk savaşı sürecidir."
Ardından KCK, DAEŞ'in yaptığı Suruç katliamıyla birlikte, ilan ettiği devrimci halk savaşı için 'sulama barajı'ndan daha büyük bir bahane bulduğunu düşündü ve asker, polis, sivil demeden katletmeye başladı.
Şunu not edelim: Demirtaş, Suruç katliamını ardından yaptığı ilk açıklamada devlete, 'artık Türkiye devleti, IŞİD'e karşı duruşunu net biçimde göstermelidir. İçte ve dışta operasyon yapmalıdır' demişti! Devlet ertesi gün DAEŞ mevzilerini bombaladığında ise, bu sefer aynı HDP, 'AKP, terörle işbirliği algısını dağıtabilmek için IŞİD'le mücadele içindeymiş gibi görünüyor' dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas bunu neden yaptı? 19 Nisan 2024 | 1.270 Okunma Olmayan jakuzi ve görülmeyen ölümler 17 Nisan 2024 | 429 Okunma Sakin güç, derin diplomasi 16 Nisan 2024 | 297 Okunma İran ve İsrail’in ortak menfaatleri 15 Nisan 2024 | 331 Okunma Erdoğan ne yapmadı? 08 Nisan 2024 | 448 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar