Zaman bizi haklı çıkardı: AB dağılıyor

İngiltere sonunda başa döndü. Çeşitli anlaşmalarla özel statüde girdiği Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldı. Enteresan olan Britanya'nın AB'den çıkma kararı, Birleşik Krallık içinde...

İngiltere sonunda başa döndü. Çeşitli anlaşmalarla özel statüde girdiği Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldı. Enteresan olan Britanya'nın AB'den çıkma kararı, Birleşik Krallık içinde de parçalanmaya sebep olabilir. Kararın hemen ardından basınına bir demeç veren İskoç Başbakanı ve İrlanda, İngiltere’den ayrılmak için düğmeye bastı bile…
Ayrılma kararının ardından AB’nin kurucu üyeleri Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda dışişleri bakanları Berlin’de bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.
Zira, Büyük Avrupa hayali gelişemeden bitmiş durumda..
Bizler, 2000 senesinde Avrupa Birliği'nin 15 sene içinde dağılacağı öngörüsünde bulunduğumuzda bırakınız halkımızı, akademisyen ve siyasi arenadan da hiç destek görmemiştik.
Üstelik dağılacak öngörümüz, AB'nin ortak para birimi Euro'ya geçtiği bir dönemde; ortak para, ortak ordu, tek bayrak anlayışını hayata geçirdiği ve Birleşik Avrupa'ya adım adım ilerlediği bir süreçte gelmiştir.
24 saat sonrasını dahi göremeyen siyasiler, ferasetten uzak akademisyenler AB içinde mutlak yer almalıyız derken biz, zaten alınmamıza imkân olmayan birliğin 15 sene içinde dağılacağını dillendiriyorduk ve zaman bizi haklı çıkardı.
AB ile ilgili üç öngörüde bulunmuştuk.
Birincisi, AB bir inanç birliğidir, Hıristiyan kulübüdür, devlet adamları tarafından defaatle altı çizilmiştir. İnanç temelli bu birliğin, Haçlı seferlerini gerçekleştirdiği Müslüman Türk'e sınırlarını açmasına imkân bulunmamaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 565 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 491 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 450 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 298 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 654 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar