MEM çağı başlamıştır

Mortgage krizinden beri kapitalizmin bittiğinden bahsediyoruz.Papaz Malthus’un teorileriyle şekillenen kapitalist sistem, bugün kalesi ABD’ye dahi merhem olmuyor.Nitekim dışişlerinde Birleşik Devletler’e bağlı Porto Riko, adanın...

Mortgage krizinden beri kapitalizmin bittiğinden bahsediyoruz.
Papaz Malthus’un teorileriyle şekillenen kapitalist sistem, bugün kalesi ABD’ye dahi merhem olmuyor.
Nitekim dışişlerinde Birleşik Devletler’e bağlı Porto Riko, adanın 72 milyar dolara ulaşan kamu borçlarını ödeyemeyeceğini ilan etti. Daha önce de ABD’nin Detroit, Stockton ve Jefferson County şehirleri iflas etmişti.
Yunanistan ise AB içinde krizin en derin yaşandığı ülke. Portekiz, İrlanda, İspanya, Macaristan, Romanya onu takip ediyor.
AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası troykasının Yunanistan’a borçlarını ödemek için verdiği sürenin dolmasına rağmen ne Yunanistan geri adım attı, ne de troika.
Çipras 5 Temmuz’daki referandumda Yunan halkına “Kreditörlerin taleplerini kabul ediyor musunuz?” diye soracak.
AB’nin talepleri kemer sıkma, borcu borçla kapama üzerine kurulu iken, Çipras referanduma ‘hayır’ denmesini telkin ediyor.
Bir taraftan da yeni çözümler peşinde.
Malum Çipras’ın partisi Syriza’yı iktidara taşıyan, Milli Ekonomi Modeli’nden alıntılardır.
Bu alıntıları Milli Ekonomi Modeli’ni birebir uygulamaya karar vererek devam ettirirse, Yunanistan işte o zaman kurtulacaktır.
Şu anda AB’nin borçların ötelenmesini reddetmesi, diğer Birlik ülkelerini de etkilememesi içindir. Zira borcunu ödeyemeyen ve Euro bölgesinden çıkan bir Yunanistan, AB rüyasının da sonunu getirir. Ortak Para Birimi’ne geçilen 2000 senesinden beri Birlik ülkelerinde giderek derinleşen ekonomik kriz, lokomotif Almanya’da dahil tüm ülkeleri etkilemiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 09 Ekim 2017 | 565 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 07 Ekim 2017 | 489 Okunma İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti 30 Eylül 2017 | 450 Okunma İmam Hüseyin 28 Eylül 2017 | 296 Okunma İmam Hüseyin kimdir? 27 Eylül 2017 | 652 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar