Ethem Sancak medyadan çekiliyor mu?

MEMUR HABERLERİNİN YENİ ADRESİ... HATİCE KÜBRA- GAZETECİLER.COMBinali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olmasıyla birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını daha...


MEMUR HABERLERİNİN YENİ ADRESİ...

HATİCE KÜBRA- GAZETECİLER.COM

Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olmasıyla birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını daha önce söylemiştik.

Bu yeni dönem sadece siyasete değil medyaya da sirayet edecek, öncelikle bunun haberini verelim.

Peki medyada ne gibi değişimler olacak?

7 Haziran seçimleri sonrası AK Parti'nin oylarının yüzde 40'a düşmesiyle en çok tartışılan konulardan birisi AK Parti'ye yakın medyanın başarısızlığı oldu.

Hatırı sayılır bir medya gücüne sahip olmasına rağmen AK Parti'nin oyları neden düşmüştü? Medya neden iyi yönetilememişti? 

Neredeyse 1 Kasım seçimlerine kadar bu konu ağırlıklı olarak ele alındı, tartışıldı. Fakat 1 Kasım seçimleri sonrası yüzde 50'ye yakın bir oy oranıyla iktidar gücü yeniden perçinlenince bu tartışma da rafa kalktı.

Rafa kalktı fakat bu durum yandaş medya olarak nitelenen AK Parti'ye yakın medyanın istenilen performansı veremediği gerçeğini değiştirmedi.

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde ise siyasette yaşanan "çift başlılık" medyada da yaşandı.

Hatta medya grupları ve gazeteciler arasından ciddi bir "Hocacılar-Reisçiler" ayrımının yaşandığına şahit olduk. Davutoğlu'nun görevi bırakmasından bir hafta önce de bu ayrılık iyice kendini göstermişti. Pelikan Dosyası da bunun patlak verdiği son nokta oldu.

Kulislerde Davutoğlu ve ekibinin kendi medya gücüne sahip olmak için harekete geçtiği, tasfiye edilen isimlerin de aralarında olduğu bazı gazeteciler ve gazetelerle yeni bir medya dizaynı yaptığı söylentileri alıp başını gitti. Son dönemde bu söylentiler o kadar ayyuka çıkmıştı ki artık Davutoğlu ekibinin bunu gizli saklı değil, göstere göstere yaptığı iddia edilmeye başlandı.

Bu durum rafa kalkan "medya başarısızlığı"nın üstüne yeni bir kırılma yarattı.

Artık AK Parti'ye yakın muhafazakar medya içerisinde bir "sadakat" sorunu da yaşanmaya başlamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.860 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.509 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.686 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.528 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar