Davutoğlu'nun ardından Türkiye'de yeni dönem

Başbakan Davutoğlu, dün kameraların karşısına geçerek bir anlamda veda konuşması yaptı. Yaşanan süreç, Davutoğlu'nun ayrılma biçimi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yol haritası...

Başbakan Davutoğlu, dün kameraların karşısına geçerek bir anlamda veda konuşması yaptı. Yaşanan süreç, Davutoğlu'nun ayrılma biçimi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yol haritası düşünülünce bu sadece Davutoğlu'nun vedası değildi. 

Bu aynı zamanda Türkiye'nin fiilen yeni bir dönemin işaretiydi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halk tarafından seçilmesiyle birlikte fiilen mevcut sistemden yeni bir sisteme geçen Türkiye, bundan böyle uzun süredir dillendirilen sistemdeki "çift başlılık"tan tek başlılığa doğru gidiş yoluna girmiş oldu.

Dolayısıyla Başbakan Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin son güçlü başbakanı hatta fiilen son başbakanıydı diyebiliriz. 

Üstelik bu konuda hem fikir olan büyük bir çoğunluk var. 

Dün gün boyu televizyon kanallarında, sosyal medyada bugün gazete köşelerinde çoğu gazeteci bu konudaki fikrini beyan etmiş. 

Hatta bugün özellikle iki gazete manşetinden bu durumu üstü örtülü falan değil çok açık bir şekilde ilan etmekten de sakınca duymamış. 

HaberTürk "CumhurBaşkanlık Sistemi", Posta da "Son Başbakan" manşetiyle çıktı. 

Aslında bir siyasi devrim yaşıyoruz. 

Türkiye'nin en uzun süre tek başına iktidar olan partisinde bir Başbakan değişiyor fakat kıyamet kopmuyor. 

AK Parti siyasi yürüşü boyunca her yol ayrımında ülkede bambaşka bir anlayışı kaim kılmakta. Seçimi kaybetmiş iki muhalefet partisi lideri koltuklarından gitmemek için envai çeşit yollara başvururken, bütün seçimlerden zaferle çıkmış bir iktidar partisinin Genel Başkanı; "yaptığım istişareler sonucunda görevden ayrılmayı uygun gördüm" diyerek görevi bırakıyor. 

Büyük bir olgunlukla görevi devreden Başbakan ve onu ekranlarda ve sosyal medyada sürekli takdir eden partili vekiller ve yetkililer. 

Bu AK Parti'nin Türkiye siyasetine kattığı ilklerden biridir. 

MEDYADA DURUM NASIL?

Davutoğlu'nun gidişi, bugün manşetlerde konuşmasından cümlelerle yerini alırken en sıra dışı manşeti Güneş Gazetesi attı. 

"Davutoğlu çevresini uyardı" manşetiyle çıkan Güneş gazetesi hem bu manşetle hem de haberin spotuyla Karar Gazetesi'ne göndermede bulundu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başak Demirtaş'a yapılanı kınayan ezikler! 16 Haziran 2020 | 10.862 Okunma Fatih Altaylı'dan Cüneyt Özdemir'e ne değişti? 29 Mayıs 2020 | 10.510 Okunma Çocuklarınızın ekran bağımlılığı arttı mı? 18 Mayıs 2020 | 2.687 Okunma Sevda Noyan olayı ve muhafazakar dönüşüm! 11 Mayıs 2020 | 8.532 Okunma Dayatmacı, Baskıcı ve Faşist 29 Nisan 2020 | 5.581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar