Hangi ‘sıra’ya girdiğine bağlı...

Pazar Sözlüğü'ne başlayalı yaklaşık yedi ay oldu. Bugün istiyorum ki, geçmişe dönüp bazı maddeleri hatırlayalım, bazılarını da gözden geçirelim, orasını burasını...

Pazar Sözlüğü'ne başlayalı yaklaşık yedi ay oldu. Bugün istiyorum ki, geçmişe dönüp bazı maddeleri hatırlayalım, bazılarını da gözden geçirelim, orasını burasını gerekiyorsa düzeltelim.
ANLATMAK. Yaşamak. Dikkatinizi çekmez mi, birilerine anlatana kadar olayların içinde öylesine yuvarlanıp gidiyormuş gibiyizdir. O yüzden bize başımızdan geçenleri anlatacak birileri gerekir. Böylece hepsi "yaşanmış" olur. Fakat dünya değişiyor; artık "anlatılan" hayatlar, "fotoğraflanan" anlara dönüşüyor.
ALIŞKANLIK. Obur öğütücü. Çevresinde ne varsa yutup öğütür, güzelliği bile.
AYNA. Oradaki sahiden ben miyim? Ursula K. Guin ne güzel ve nasıl ironik biçimde anlatıyor: "Kediler ve köpekler bizden daha akıllı. Aynaya bir kere, yavruyken bakıyorlar. Çok heyecanlanıp arkasındaki yavru hayvanı yakalamak için dört dönüyorlar... Derken dank ediyor. Hile bu. Sahte. Bir daha dönüp bakmıyorlar. Kedimin gözleri aynada benimkiyle buluşuyor ama asla kendi gözlerine bakmıyor."
DERİ. Derindir. Zamana yoldaş, bedene örtü, ruha kapıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ana muhalefet için gelecek nasıl gelecek? 25 Nisan 2024 | 256 Okunma Bu ‘ego’larla nereye? 23 Nisan 2024 | 442 Okunma Aynada kendimize bakmaya sıra gelecek mi? 22 Nisan 2024 | 381 Okunma Geçiştirilen geçmiş ve gelecek 19 Nisan 2024 | 124 Okunma Tam o noktadan başlayın! 18 Nisan 2024 | 320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar