Tek tek dökülüyorlar!

İstediğin kadar zirvelere tırman... İçindeki "insanlık duygusu" tükenmişse, ruhunun alçaklarda süründüğünü ne kadar saklayabilirsin? İstediğin kadar "milli" bir görüntü vermeye...

İstediğin kadar zirvelere tırman... 
İçindeki "insanlık duygusu" tükenmişse, ruhunun alçaklarda süründüğünü ne kadar saklayabilirsin? 
İstediğin kadar "milli" bir görüntü vermeye çalış... 
Vatan sevgisinden anladığın seçkincilikten ibaretse, millete bakışın dehşetli biçimde ayrımcıysa, gün gelir yaldızların dökülmez mi?
Öyle oldu işte! 
Ünlü dağcı ve AKUT kurucusu Nasuh Mahruki düşürülen Rus uçağıyla birlikte düştü! 

***


Malum... 
Vesayetçisi, paraleli, kripto paraleli, solcusu, sosyal demokratı, çizik yemiş muhafazakârı;hepsi müthiş bir çözülme, dağılma, alçaklaşma sürecine girdiler.
Fakat bu yaşıma geldim...
Ünlü dağcının dün ortalığı karıştıran tvitindeki gibi bir seviye kaybına pek az rastladım: "Putin'den ricam; bu saldırının bedelini dost ülke Türkiye & Türk milletine değil, bunu planlayan AKP'ye ödetmesidir."
Hiç sıkılmadan, büyük bir özgüvenle böyle diyordu Mahruki.
Yok! Yok! Öfkelenmek yok!
Tersine, sakin bakıp görmemiz, yüzleşmemiz gereken şeyler var. 
Bir kere, sivil- asker devlet bürokrasisinden artık Mahruki'ler, Şengör'lerle dost irtibatını kesmesini istemek bu halkın hakkıdır! Önce bunun altını çizeyim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korka korka, nereye böyle? 28 Mart 2024 | 353 Okunma Cilalı tavırlar mı, gerçekler mi? 26 Mart 2024 | 294 Okunma Vitrinde DEAŞ var, inanalım mı? 25 Mart 2024 | 397 Okunma Savaş ve Barış 24 Mart 2024 | 162 Okunma Haftanın notları: Sonrası hüsrandır hep 23 Mart 2024 | 88 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar