Yeni Mısır!

Darbeye çok ama çok öfkelendik, Adeviye'deki katliama kahrolduk; Sisi'ye karşı sert tavır aldık. Yerden göğe haklıydık elbette! Ama hızlı geçtik! Ve sanırım, olup bitmekte olanı tam...

Darbeye çok ama çok öfkelendik, Adeviye'deki katliama kahrolduk; Sisi'ye karşı sert tavır aldık. 
Yerden göğe haklıydık elbette! 
Ama hızlı geçtik! 
Ve sanırım, olup bitmekte olanı tam kavrayamadık. 
Tabii bizim siyaset, medya ve akademi dünyamızda yavaş yavaş yükselen "Sisi sevgisi" de dikkat çekici. 
Ulusalcılar Esed'in yanında saf tutarken eski milliyetçiler, devletçi muhafazakârlar ve paralel strateji uzmanları Türkiye'nin "Sisi'ye çok yanlış yaptığı" konusunda ısrarlılar. 
Birkaçını tv'de izledim; Sisi derken hepsinin gözleri parlıyor. 
Neden? 
Yoksa yeni Mısır'da bizim Amerikan muhibi devletçi milliyetçi-muhafazakârları derinden ilgilendiren başka bir özellik mi var? 

***


Malum, Mısır'ın Kahire dışında yeni bir başkent kurmaya hazırlandığı ortaya çıktı. 
Singapur büyüklüğünde, beş milyon kişinin yaşayacağı, dünya çapında mimarların tasarımına katkıda bulunacağı ve şimdilik kabaca 45 milyar dolara mal olacağı tahmin edilen ultramodern bir kentten söz ediliyor. 
CNN yeni başkent projesini heyecan içinde şu sözlerle selamladı: "Tahrir'i, piramidleri, trafik karmaşasını, hava kirliliğini ve Nil'i unutun. Mısır, Kahire'yi terk edip pırıl pırıl bir başkent kurmaya hazır." 
Çok lafa gerek yok, iyi biliriz... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu ‘ego’larla nereye? 23 Nisan 2024 | 349 Okunma Aynada kendimize bakmaya sıra gelecek mi? 22 Nisan 2024 | 374 Okunma Geçiştirilen geçmiş ve gelecek 19 Nisan 2024 | 124 Okunma Tam o noktadan başlayın! 18 Nisan 2024 | 320 Okunma Sahnedeki denge bozulur mu? 16 Nisan 2024 | 205 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar