Yemek yapmak da yemek de bir kültürdür

14 Temmuz 2017Bütün günümü dışarıda geçirsem de evden sokağa adım atmak istemeyenlerdenim. Gene de sokak veya dış hayat bütün zamanımı alıyor. Bazen günlerce eve sadece yatmak ve diğer...

14 Temmuz 2017

Bütün günümü dışarıda geçirsem de evden sokağa adım atmak istemeyenlerdenim. Gene de sokak veya dış hayat bütün zamanımı alıyor. Bazen günlerce eve sadece yatmak ve diğer ihtiyaçlar için geliyorum. Akşamları katılmam gereken etkinlikler oluyor. Çalışmalarımı İstanbul'daysam bir an bile ayrılmadığım üniversitedeki odamda sürdürüyorum. Zaten bir defa girmişsem, başka bir zorunluluk yoksa o odayı asla terk etmem. Gene de evde kalmak isteyip de dışarıda bunca zaman harcamayı hayatın veya kaderin garip bir oyunu olarak görüyorum.
Hele son zamanlarda taşınma derken sokakla ve dışarıdaki hayatla daha fazla iç içe oldum. Zaten neredeyse verdiğim davetler dışında evde yemek yemesini bilenlerden değilim. Bu defa iş büsbütün genişledi, sabah öğlen akşam dışarıda yemeğe başladım.
Temel iddiam aile denen bu karmaşık ve zorlu kurum, dört kişiden azsa, insan, özel bir neden de yoksa, evde yemek pişirmemeli. Bütün o harcanan zamanla, atılan malzemeyle, verilen emekle birlikte düşününce evde yemek yapmak kadar pahalı bir şey yok. Arada gene de bir fark olabilir. Ama o da öyle fazla önemli değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Büyük tıkınma’ ya da edebiyatı edebiyatımsılarla öldürüş 10 Kasım 2018 | 4.034 Okunma Atatürk’ün hayatı: resmiyet, sivillik, bilimsellik... 14 Eylül 2018 | 277 Okunma Şiirlideğnek küçük İskender ve büyük şiiri 20 Temmuz 2018 | 261 Okunma Nazım Hikmet’in Cep Defterleri 08 Haziran 2018 | 337 Okunma 1968’e Türkiye’den bakmak... 11 Mayıs 2018 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar