Bel ağrısı çekenlere tüyolar

YAZARLARTÜM YAZARLAR13 Ocak 2017, Cuma Bel ağrısı çekenlere tüyolarHALİT YEREBAKANBel ağrısı çekenlere tüyolarpaylaştweetlepaylaşSİTENE EKLEYORUM YAPCROPYyazdırYazara GönderYükleniyor...Eğilip...

YAZARLAR
TÜM YAZARLAR
13 Ocak 2017, Cuma Bel ağrısı çekenlere tüyolar
HALİT YEREBAKAN
Bel ağrısı çekenlere tüyolar
paylaş
tweetle
paylaş
SİTENE EKLE
YORUM YAP
CROPY
yazdır
Yazara Gönder
Yükleniyor...
Eğilip kalkarken, yük taşırken, hatta otururken bile pozisyonumuza dikkat etmemiz gerekir. Yanlış tek bir hareket bel ağrısına sebep olabilir

Bel ağrısı, en sık şikayet edilen ağrıların başında geliyor. Yapılan araştırmalara göre, 50 yaş üzerindeki kişilerin yüzde 90'ı ve çalışan kişilerin yüzde 50'si hayatlarında bir kez olsun bel ağrısı yaşıyor. Aynı araştırma, işe gitmeme mazeretlerinin yüzde 40'ının bel ağrısı şikayetinden olduğunu da gösteriyor.
Toplumumuzda bel ağrısı, şikayetler arasında belki de ilk sırada yer alıyor. Bunun en önemli sebebi, bedenimize iyi bakmayı alışkanlık haline getirememiş olmamız. Eğilip kalkarken, yük taşırken, hatta otururken bile pozisyonumuza dikkat etmemiz gerekir. Bel ağrısından korunmanın yoları şunlardır:
Doğru duruşu benimseyin; başınız yukarıda, omuzlar düz, göğsünüz ileride olmalı.
Fazla kilolarınızdan kurtulun.
Günde iki saatten fazla araba kullanmamaya özen gösterin.
Uzun topuklu veya topuksuz ayakkabı giymeyin. Ayakkabınızın topukları normal, ökçeleri yumuşak olmalı.
Cisimleri bir yerden başka bir yere taşırken belinizin eğik değil de dik pozisyonda olmasına dikkat edin.

BELİNİZİ DİK TUTUN
Herhangi bir ağırlığı taşımanız gerekirse yükü vücudunuza simetrik olarak paylaştırdıktan sonra taşıyın.
Hafif dahi olsa yerden bir cismi alırken dizlerinizi kırın ve çömelerek alın. Yükü belinizle değil, bacaklarınızla kaldırın.
Bir eşyayı alırken ona doğru uzanmayın, yanına iyice yaklaşın ve öyle alın.Bir cismi yerden alırken de önce onu bedeninize doğru yaklaştırıp sonra yükseltin.
Bir eşyayı taşırken onu gövdenize yakın tutun. Taşınacak eşya vücudunuza ne kadar yakın olursa, omurganıza binen yük o kadar azalacaktır.
Ağır bir yükü belinizden daha yükseğe kaldırmayın. Yük elinizde iken dönmeniz gerekiyorsa belinizle değil, ayaklarınızın yerini değiştirerek dönün.
Bir cismi taşırken ayaklarınız yere sağlam basmalıdır. Her iki ayağınız arasındaki mesafe yaklaşık omuz genişliğinde olmalı ve ayak uçlarınız dışa bakmalıdır.
Sandalye veya koltukta otururken dik bir pozisyonda olmaya gayret edin ve bunu alışkanlık haline getirin.
Her gün en az 15 dakika yürüyün.
Ani hareketlerden sakının.
Sandalyeden kalkarken bir ayağınız diğerinin önünde olmalı, bacak kaslarınız ve kollarınızın yardımıyla kendinizi yukarıya doğru iterken sırtınız dik pozisyonda bulunmalı.

BEYAZ PEYNİR, YOĞURT YİYİN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 185 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 155 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 142 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 172 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 336 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar