Baharatlarla diyabetinizi kontrol altına alın

Kimyon, zencefil, hardal, kişniş ve zerdeçal gibi bazı baharatlar; kan şekerinizi dengeleyemeye yardımcı olur Kan şekeri seviyeniz, genel vücut sağlığınızı yakından ilgilendiren bir değerdir. Kan şekeri...

Kimyon, zencefil, hardal, kişniş ve zerdeçal gibi bazı baharatlar; kan şekerinizi dengeleyemeye yardımcı olur

Kan şekeri seviyeniz, genel vücut sağlığınızı yakından ilgilendiren bir değerdir. Kan şekeri seviyeniz devamlı yüksekse; bu, durumun kronik hal aldığı anlamına gelir. Beslenme alışkanlıklarınız başta olmak üzere birçok sebebe bağlı olarak kronikleşebilen yüksek kan şekeri seviyesi, vücudunuzda ciddi hasarlar bırakır.
Organ, damar ve sinir hasarları, kalp ve böbrek hastalıkları kronikleşen yüksek kan şekerinin yol açtığı hastalıklardan sadece birkaçıdır. Hatta yapılan araştırmalar, uzun vadede görme kaybına dahi neden olabildiğini gösterdi.

ÖLÇÜM SAATLERİ ÇOK ÖNEMLİ
Kan şekeri seviyesinin ölçüm zamanları, kritik öneme sahiptir. Doktorunuzun tavsiye ettiği ölçüm vakitlerinin her birinin bir anlamı vardır.
Sabah uyanır uyanmaz ölçülen kan şekeri seviyesi, bedeninizin gece boyunca ne ölçüde iyi bir düzenleme yaptığını gösterir.
Öğünlerden iki saat önce yapılan ölçüm, yediklerimizin kan şekeri seviyemizdeki etkisini ve kullandığımız ilacın yeterliliğini gösterir. Günün ikinci öğününden önceki ölçüm, kan şekerinizin bir önceki yemeğin ardından hedeflenen değere ulaşıp ulaşmadığını gösterir ki bu değer alınacak öğünde yenmesi ya da yenmemesi gerekenler hakkında fikriniz olmasını sağlar.
Diyabetliler için hayat rakamlara bağlıdır desek yanılmış olmayız. En başta beden kitle indeksinizi bilmeniz gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazanda yaşadığınız mide problemlerini düzeltmek elinizde 07 Nisan 2023 | 179 Okunma Yedikleriniz bağışıklığınız üzerinde söz sahibi 04 Nisan 2023 | 154 Okunma Yaşlı ve hastalara oruç için tavsiyeler 31 Mart 2023 | 139 Okunma Ramazanda tatlı olarak balı tercih edin 28 Mart 2023 | 165 Okunma Siz oruç tutarken vücudunuz kendini iyileştiriyor 24 Mart 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar