CHP'yi çıkarınca hayır cephesinde ne kalıyor?

CHP'ye akıl veren bazı köşe yazarları "Ne var hep Kılıçdaroğlu, hep Kılıçdaroğlu, başka bir şey bilmiyor musunuz?" diyor. Son zamanlarda Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın...

CHP'ye akıl veren bazı köşe yazarları "Ne var hep Kılıçdaroğlu, hep Kılıçdaroğlu, başka bir şey bilmiyor musunuz?" diyor. Son zamanlarda Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın Kılıçdaroğlu'na yüklenmelerine bozuluyor bunlar. Kılıçdaroğlu ve bazı CHP'li vekillerin evet'i yükseltecek hatalar yaptığından yakınıyorlar içten içe. Verdikleri akılların tutulmadığını görüp biraz da sinirleniyorlar. Zaman zaman Kılıçdaroğlu'nu azarlamaya kalkan bile oluyor aralarında. "Kıvıramıyor bu işi" diye dişlerini sıkıyorlar. "Koltuğunun adamı değil bu" diyorlar.

Oysa "Kılıçlar çekildi bu bir düello" şarkısıyla yelkenleri ilk şişiren yine bu tayfaydı. O zamanlar hep beraber Kemal Kılıçdaroğlu'nu parlatmakla meşguldüler.

Şimdi ise "bununla olmuyor" noktasına gelmiş durumdalar.

Evet, haklılar. Ana muhalefet için "düşük profilli" bir isim ama "yüksek profili" Deniz Baykal da laikliği deli gömleği yapıp CHP'yi 20-25 bandına demirlemişti.

CHP'nin başına yeni birini getirmekle sorun çözülmedi yani.

Baykal bari karizmatikti, gaf yapmıyordu, okuduğunu anlıyordu... En azından "tek adamlık" getirecek diye kampanya yürütürken "Asıl bu sistem çift başlılık üretir. Ya cumhurbaşkanı ve başbakan ayrı partiden olursa..." diyerek tarihe geçecek bir şey [ne sahiden, dil sürçmesi mi, gaf mı, ne bu?] yapmazdı.

O en fazla Hüsnü Bozkurt'un "Evet çıkarsa sizi de yedi sülalenizi de denize dökeriz" lafını tersten söyledi, "Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş kadar sevineceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan kimler rahatsız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar