'Güçlü Türkiye' vizyonu ve 'milli demokratik' sistem

16 Nisan'a 24 gün kaldı. Türkiye için tarihi bir oylama gerçekleşecek o gün. Parlamenter sistem adı altında Türkiye'nin siyasi ve toplumsal sermayesine giydirilmiş olan vesayet gömleği çıkartılacak ve...

16 Nisan'a 24 gün kaldı. Türkiye için tarihi bir oylama gerçekleşecek o gün. Parlamenter sistem adı altında Türkiye'nin siyasi ve toplumsal sermayesine giydirilmiş olan vesayet gömleği çıkartılacak ve doğrudan milli egemenliğin tezahür edeceği "milli demokratik" bir hükümet sistemine adım atılacak.

Yapılmamış her seçim henüz kazanılmamış seçimdir evet, ancak hem tarafların performansları ve motivasyonları hem de kamuoyuna pek yansımayan anket sonuçları ve tabii ki evet ve hayır kampının sayısal avantaj ve dezavantajı sonuç hakkında fikir verici.

Seçim kampanyalarında son üç hafta çok önemlidir. Kararsızların eritildiği dönemdir bu. Sona yaklaşıldıkça taraflar kampanyaya biraz daha abanır, enerjisini planlı kullanan ve kampanya süresince profesyonel bir iletişim çalışması yapan ve en önemlisi önerisi güçlü, tezi inandırıcı olan kazanır.

***

Bu bir parti seçimi olmamakla beraber tarafların seçim grafikleri, toplumsal tabanları ve tarihsel bagajları da referandumda belirleyici etmenlerden. Ak Parti beş genel seçim, dört yerel seçim ve iki referandum kazanmış bir parti. Bu süreç zarfında hep değişimden yana mesaj verdi ve geniş toplumsal kesimlerin taleplerini yerine getirmek ve mağduriyetlerini gidermek üzere politika üretti. Ekonomik büyümeyi, yatırım ve sanayi odaklı kalkınmayı hedefleyen, sosyal devlet anlayışı ve ücret politikalarıyla alt gelir grubu destekleyen bir yaklaşım içinde oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar