PKK ve FETÖ gibi Almanya da ‘hayır’ diyor

Almanya'da üç milyonun üzerinde Türk kökenli vatandaşımız var. Bunların önemli bir kısmı Türk pasaportu da taşıdıkları için Türkiye seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip. Bu sebeple...

Almanya'da üç milyonun üzerinde Türk kökenli vatandaşımız var. Bunların önemli bir kısmı Türk pasaportu da taşıdıkları için Türkiye seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip. Bu sebeple Türk siyasetçiler, Almanya'da halk oylaması konulu toplantılara davet ediliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı böyle bir toplantının otopark yetersiz bahanesiyle iptal edilmesi uzun süredir gergin olan Türk-Alman ilişkilerinin daha da gerilmesine yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bardağı taşıran bu son olay üzerine tepkisini "Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil, bunu böyle biliniz" sözleriyle ifade etti.

Almanya'nın uydusu çevre AB ülkelerinden gelen tepkiler ise Nazi benzetmesinin ne kadar isabetli olduğunu gösterdi. Avusturya'dan gelen mesaj "AB Türkiye'nin seçim kampanyalarına engel olmalı" şeklindeydi. Hollandalı aşırı sağcı Wilders, Türk bakanların 'istenmeyen kişi' ilan edilmesini istedi. 

AB başkentlerinden yükselen bu sesler ve Merkel'in suskun kaldığına yönelik eleştiriler, epeydir devam eden Türkiye karşıtlığının Almanya ve tüm AB için bir iç mesele haline geldiğini de iyice açığa çıkardı.

Avrupa'da 2017 ve 2018'de gerçekleşecek olan seçimlerin ana temasını İslam düşmanlığı, Türkiye karşıtlığı, yabancı nefreti, mülteci sorunu gibi konular oluşturuyor. Ve bu başlıklar bir bütün olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nazi benzetmesini haklı çıkartacak bir hayaletin Avrupa üzerinde dolaşmakta olduğunu gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar