Obama'dan ağzımız yandı, Trump'ı ne yapalım?

Trump, göreve gelir gelmez imzaladığı kararnamelerle temel insan haklarını da hedef alan icraatlar yapabileceğini gösterdi. 7 Müslüman ülkeye vize yasağı koyması ve bunun yol açtığı mağduriyetler...

Trump, göreve gelir gelmez imzaladığı kararnamelerle temel insan haklarını da hedef alan icraatlar yapabileceğini gösterdi. 7 Müslüman ülkeye vize yasağı koyması ve bunun yol açtığı mağduriyetler tepkiyle karşılanıyor.

Hillary'nın kaybettiğinin anlaşılmasından bu yana sokak hareketleri başlatan Trump karşıtları da bu uygulamanın yarattığı rahatsızlığı fırsata çevirmeye çalışıyor.7 ülke vatandaşlarının tümüne toptancı bir tutumla suçlu muamelesi yapmanın kabul edilemezliği ortada. Bunun ırkçı ve İslamofobik bir yaklaşım olduğu da. Ancak bugünün taşlarını, son temsilcisinin Obama olduğu "liberal hegemonya düzeninin" döşediğini de unutmamak gerek.

Anlamamız gereken şey, ABD politikalarındaki devamlılık.

11 Eylül saldırısına "Haçlı seferi" konseptiyle mukabele eden W. Bush'tan sonra Obama, ABD'nin İslam dünyasındaki yıkıcı varlığını daha da derinleştirdi. Bush'un kaba saba yaptığı işgal girişimini daha sofistike yöntemlerle ve terör örgütleri üzerinden icra etmeye başladı.

Trump'ın Bush tarzı bir müdahaleciliğe kalkışmayacağı tahmin ediliyor, ancak "radikal İslamcılık" kavramını terörize ettiği ve DEAŞ ile İslami gruplar arasındaki farklarla pek de ilgilenmediği ortada. Başkan olur olmaz Sisi ile temasa geçmesi de manidar. Sisi'nin Suudi Arabistan'ın desteğini darbe yaptığı İhvan'ı terör örgütü listesine alacağı dahi konuşuluyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar