Elimiz daha güçlü, kafamız daha rahat

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklenen Trump görüşmesi gerçekleşti. Kötü geçse sevinecek olan bazı yayın organlarında “Girdisi çıktısı 20 dakika” diye azımsanmaya...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beklenen Trump görüşmesi gerçekleşti. Kötü geçse sevinecek olan bazı yayın organlarında “Girdisi çıktısı 20 dakika” diye azımsanmaya çalışılan görüşme, çalışma yemeğiyle birlikte 2 saat 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı ve heyeti gayet iyi ağırlandı.

En önemlisi; Türkiye’nin kafasının netleştiği bir ziyaret oldu. Bazı başlıklarda “nokta mesabesine” gelindi.

Bir kelimeyle nasıl tanımlarsınız derseniz, “gerçekçi” bir görüşmeydi.

Erdoğan’ın bir önceki ABD ziyareti Nükleer Zirve dolayısıylaydı. Zirve sırasında Obama ile ikili bir görüşmesi olmuştu Cumhurbaşkanı’nın. Sorunlu başlıklar o gün de hemen hemen aynıydı.

Üzerine bir 15 Temmuz kalkışması, Fırat Kalkanı Operasyonu ve 16 Nisan Referandumu yaşadık. Türkiye’yi devlet ve millet olarak güçlendiren bu üç önemli miladın Türkiye’nin tavrına, duruşuna olumlu yansıdığına şüphe yok.

***

İki görüşme arasındaki temel farklılık ise netlik bence. Trump tarz-ı siyasetin Obama’dan farkı da diyebiliriz buna. Obama döneminde FETÖ-PKK-Ermeni Lobisi ile ortaklaşılarak Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı düşmanca tavır ve söylemle şekillenen yıpratma siyaseti bir kenara bırakılmış durumda. Anlaşamadığımız konuları belirler anlaşabildiklerimizle yolumuza devam ederiz; yeni yaklaşım bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin seçimine dair; İki tur arası, nefret bombardımanı 27 Mayıs 2023 | 247 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; “Ümit Özdağ'da Erdoğan'ın adamıymış” diyeceksiniz 25 Mayıs 2023 | 659 Okunma Türkiye'nin seçimine dair: Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu destekleseydi! 23 Mayıs 2023 | 1.666 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; CHP nasıl hortumlandı? 21 Mayıs 2023 | 635 Okunma Türkiye'nin seçimine dair; Seçimin belirleyicisi ne oldu? 19 Mayıs 2023 | 214 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar