Moraller yükseliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, pazar sabahı CNN Türk’teki programımda darbe kalkışmasının çıkardığı faturanın 17 milyar dolar olduğunu söyledi. Başka bir ifadeyle 24...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, pazar sabahı CNN Türk’teki programımda darbe kalkışmasının çıkardığı faturanın 17 milyar dolar olduğunu söyledi. Başka bir ifadeyle 24 saatlik bu müdahale girişiminin bize kaybettirdiği kaynak yaklaşık 60 milyar TL.

Türkiye birçoklarını şaşırtan hızla yaralarını sarıyor. Dünyanın başka bir ülkesi bu boyutta tehlikeyle karşı karşıya kalsa resmen çökebilirdi.

24 saat içinde Atatürk Havalimanı’nın normal uçuşlara açılması ve THY’nin seferlerini başlatması bile başlı başına olay. Terör saldırısından sonra Brüksel’in toparlanması 30 günü bulmuştu.

Acaba bir yıl sonra ekonomimiz ne durumda sorusunun yanıtını bulmak için temel göstergelere baktım: Enflasyon ve işsizlikle mücadele hâlâ sıcak konular. Birçok sektör toparlanmaya çalışıyor. Ancak umutlar çok güçlü.

Borsa’da rekorlar kırılıyor. Büyüme oranı yukarı yönlü. Genel olarak Batı ile yaşanan ciddi siyasi soğukluğa rağmen Türkiye ilgi görüyor.



Özellikle turizmde hava daha olumlu. Türk Hava Yolları’nda doluluk oranı yüzde 76. Şirket, Tayland’ın tatil merkezi Phuket’e uçuşlara başladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’den Uzakdoğu hatlarına ilginin yoğun olduğunu öğrendim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar