Adalet Yürüyüşü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünün üzücü bir hadise yaşanmadan tamamlanmış olmasına sevindim. Güzergah boyunca zaman zaman...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünün üzücü bir hadise yaşanmadan tamamlanmış olmasına sevindim. Güzergah boyunca zaman zaman yükselen tansiyonu yüreğimiz ağzımızda takip ettik. Ufak tefek aksilikler ve sataşmalar dışında ciddi bir mesele yaşanmadı.

Ana muhalefetin örgütlediği yürüyüşe Türkiye’nin gidişatıyla ilgili itirazları olan farklı kesimler de katıldı.

Bu büyüklükte bir yürüyüşün hayata geçirilebilmiş olması “Bu ülkede sadece iktidar var ve onun istedikleri yapılıyor” diyerek Türkiye’yi eleştirenleri mahcup etti.

Türkiye’nin bir Ortadoğu ülkesi olmadığını, muhalif görüşlerin şiddete başvurmadan yüksek sesle dile getirilebildiğini gösterdi. İktidar yanlısıyla karşıtıyla bütün kesimler dünyaya “Muz cumhuriyeti değiliz” mesajını verdi.

Şuna inanıyorum, barışcı yollarla aktarıldığı sürece iktidarlar yüzbinlerce kişiden yükselen talepleri elinin tersiyle bir kenara itmemeli. Nitekim Başbakan Binali Yıldırım kategorik olarak yürüyüşe karşı olmakla birlikte ılımlı açıklamalar yaptı. Sorumlu bir devlet adamı kimliğiyle hareket etti.



Kılıçdaroğlu yaşında ve spor pratiği olmayan bir kişinin çok uzun güzergahı yürüyebileceğine birçok kişi inanmıyordu. Bir iddiayı hayata geçirmiş olması Kılıçdaroğlu’nu parti içinde ve dışında güçlendirecektir. Ancak asıl önemli olan CHP’nin süreci bundan sonra nasıl yöneteceği.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rusya’nın işgali dünyayı birleştirdi 01 Mart 2022 | 129 Okunma Lüks ve tasarruf bir arada 28 Şubat 2022 | 143 Okunma Yaptırımlar Rusya’yı durdurmaya yetmez 26 Şubat 2022 | 144 Okunma En ağır fatura bize çıkacak 24 Şubat 2022 | 355 Okunma İstanbul’da raylı ulaşım hamlesi 22 Şubat 2022 | 215 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar